Ο Πούτιν συναντά τη Λεπέν και στέλνει μήνυμα στη Δύση: Θα βλέπω όποιο Γάλλο πολιτικό θέλω

Τη στήριξή του εμμέσως πλην σαφώς στη Μαρίν Λεπέν έδωσε ο Βλάντιμιρ Πούτιν στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα την Παρασκευή στη Μόσχα, με τον Ρώσο πρόεδρο να δηλώνει σε αυστηρό ύφος «Θα βλέπω όποιο Γάλλο πολιτικό θέλω».

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν απευθυνόμενος στην ακροδεξιά υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία επεσήμανε: «δίνουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις μας με τη Γαλλία, προσπαθώντας να διατηρήσουμε ομαλές σχέσεις τόσο με το κυβερνών κόμμα όσο και με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης. Η Ρωσία δεν έχει πρόθεση να επηρεάσει τις γαλλικές εκλογές, αλλά διατηρούμε το δικαίωμα να επικοινωνούμε με τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, όπως οι εταίροι μας στην ΕΕ και τις ΗΠΑ».

Η ανακοίνωση αυτή της συνάντησης Πούτιν – Λεπέν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία, αλλά και παγκόσμια, με τον Πούτιν να κατηγορείται για παρέμβαση ένα μήνα πριν από τον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου απηύθυνε έκκληση στη Γαλλία και τη Ρωσία να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν.

Το ρωσικό πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι η κ. Λεπέν υποστήριξε την συνεργασία Παρισιού και Μόσχας στον αγώνα κατά της παγκοσμιοποίησης και του ισλαμικού φονταμενταλισμού.