Η Λεπέν καθησυχάζει τους Γάλλους: Δεν θα υπάρξει χάος στη χώρα με ένα Frexit

Η Μαρίν Λεπέν προσπαθεί καθησυχάσει τους Γάλλους που φοβούνται την έξοδο της χώρας τους από το ευρώ και αρνούνται να της δώσουν την πολυπόθητη ψήφο για την προεδρία.

Διότι μπορεί η ακροδεξιά πολιτικός να βγαίνει πρώτη στις δημοσκοπήσεις αναφορικά με τον πρώτο γύρο των εκλογών της 23ης Απριλίου, ωστόσο δεν προκύπτει το ίδιο αποτέλεσμα για τον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου όπου θα αναμετρηθεί με τον Εμμανουέλ Μακρόν.

«Δεν θα υπάρξει χάος στη χώρα αν φύγουμε από το ευρώ, θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι» δήλωσε την Κυριακή η Λεπέν, απευθυνόμενη στους πολίτες που είναι αγανακτισμένοι με την παγκοσμιοποίηση, ωστόσο δεν συμφωνούν στην ιδέα του Frexit.

«Το ευρώ προκάλεσε μια πολύ σημαντική αύξηση των τιμών και οδήγησε σε μια απότομη πτώση της αγοραστικής δύναμης», δήλωσε ο Λε Πεν σε συνέντευξή της που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Le Parisien.

«Το ευρώ αποτελεί επίσης ένα σοβαρό εμπόδιο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς οδηγεί στην πτώση της ανταγωνιστικότητας της γαλλικής οικονομίας», πρόσθεσε.