Ύποπτο πακέτο στον Λευκό Οίκο - "Κρατάω βόμβα" είπε άντρας στις κάμερες ασφαλείας

Ένα ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στον προαύλιο χώρο του Λευκού Οίκου, περίπου στις 10 το πρωί της Τρίτης (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με την Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, αρμόδια για την προστασία του Ντόναλντ Τραμπ, το πακέτο αυτό βρίσκεται υπό εξέταση.

Το NBC News μεταδίδει ότι έχει αποκλειστεί ο νότιος προαύλιος χώρος του κτιρίου της αμερικανικής προεδρίας.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί. Αμερικανικά Μέσα μετέδωσαν ότι το προσωπικό και τα στελέχη του Λευκού Οίκου βρίσκονται σε ασφαλές μέρος εντός του κτιρίου.

Όπως ανέφερε η αντιτρομοκρατική, το πακέτο εντοπίστηκε σε δρόμο έξω από το περιφραγμένο έδαφος του Λευκού Οίκου, ο οποίος αποκλείστηκε άμεσα.

Δημοσιογράφοι τόνισαν ότι τις πρώτες υποψίες κίνησε ένας άνδρας ο οποίος πλησίασε τον φράχτη, κοίταξε προς το μέρος που βρίσκονται οι κάμερες ασφαλείας και δήλωσε ότι κρατά μια βόμβα, την οποία άφησε στο έδαφος και στη συνέχεια απομακρύνθηκε.

Οι αμερικανικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και συντονισμένα, με αποτέλεσμα ο ύποπτος να συλληφθεί και αφού αναγνωρίστηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί ήδη ένταλμα σύλληψης για μια άλλη υπόθεση.

Όπως μεταδόθηκε, δόθηκε εντολή στους δημοσιογράφους να παραμείνουν στην αίθουσα Τύπου μέχρι να ολοκληρωθεί η επιχείρηση και να επιστρέψουν όλα στους κανονικούς ρυθμούς. Για το περιστατικό επιστρατεύτηκε και το ειδικό ρομπότ που εξετάζει εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Έπειτα από περίπου μια ώρα, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ανακοίνωσαν ότι το θέμα αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και ότι επανέρχεται η ομαλή λειτουργία, λίγο πριν το καθιερωμένο μπρίφινγκ.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος ασφαλείας ξεκαθάρισε ότι δεν δόθηκε εντολή για κλείσιμο του Λευκού Οίκου. «Ένας άνδρας πλησίασε έναν αστυνομικό με πολιτικά και του είπε ότι κουβαλά βόμβα. Αμέσως ξεκίνησε επιχείρηση και ένα όχημα της ασφάλειας έσπευσε στο σημείο. Ο δρόμος στην ανατολική πλευρά αποκλείστηκε, αλλά τα υπόλοιπα σημεία λειτουργούσαν κανονικά».