Γερουσιαστής-υποστηρικτής των βιασμών και της αιμομιξίας: "Μπορεί να είναι θέλημα Θεού..."

Υπερασπιζόμενος νομοσχέδιο που προβλέπει πως οι αμβλώσεις θα πρέπει να απαγορεύονται ακόμα και σε περιπτώσεις γενετικών ανωμαλιών, όπως το σύνδρομο Down, ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός, George Faught σόκαρε με τις δηλώσεις του, επισημαίνοντας πως ακόμη και οι βιασμοί και η αιμομιξία μπορεί να είναι “… θέλημα του Θεού”.

Τα λεγόμενα του, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των Δημοκρατικών αντιπάλων του.

Ερωτηθείς αν «ο βιασμός είναι το θέλημα του Θεού», ο Faught απάντησε χαρακτηριστικά: Αν διαβάσετε τη Βίβλο, υπάρχουν πράγματι κάποιες συνθήκες όπου κάτι τέτοιο συνέβη και ο Κύριος χρησιμοποιεί όλες τις συνθήκες», ενώ όσον αφορά το αν ισχύει το ίδιο και στην αιμομιξία, ο ίδιος απάντησε θετικά, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι ερωτήσεις δεν αφορούν το νομοσχέδιο.

Η πίεση που το άσκησαν οι αντιπρόσωποι των Δημοκρατικών σχετικά με το αν πραγματικά πιστεύει τα όσα προείπε, ήταν αν μη τι άλλο, ασφυκτική, με τον Ρεπουμπλικανό νομοθέτη να προσπαθεί να αναθεωρήσει: «Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση και προφανώς συμβαίνει στις ζωές κάποιων και μπορεί να μην είναι το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί. Αλλά, αν λέτε πως ο Θεός δεν είναι τόσο ύψιστος σε κάθε ενέργεια που συμβαίνει στη ζωή κάποιου και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πάντα στη ζωή κάποιου, τότε εγώ διαφωνώ με αυτό».

Σύμφωνα με το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «KFOR», το νομοσχέδιο πέρασε από το Καπιτώλιο της Οκλαχόμα και θα οδηγηθεί στη Γερουσία της Πολιτείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Faught, επέλεξε να αποστείλει στο «KFOR» την εξής γραπτή δήλωση για να αποσαφηνίσει τη θέση του: «Η ζωή, ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο συνελήφθη, είναι πολύτιμη και κάτι που χρήζει προστασίας. Για να είμαι ξεκάθαρος, ο Θεός ποτέ δεν εγκρίνει το βιασμό ή την αιμομιξία. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και στις χειρότερες συνθήκες, ο Θεός μπορεί να φέρει ομορφιά μέσα από τις στάχτες».