Αγ. Πετρούπολη: Παγκόσμιο σοκ από την επίθεση - Αυτοί είναι οι δύο ύποπτοι (εικόνες)

Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια κοινή γνώμη από το πολύνεκρο χτύπημα σε σταθμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Μια επίθεση την οποία η Μόσχα χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατική» ενώ στη Ρωσία επικρατεί πένθος για τους νεκρούς και αγωνία για τους τραυματίες.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 14:30 τοπική ώρα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης. Οι έως τώρα πληροφορίες, BBC, RT, CNN, κάνουν λόγο για 11 νεκρούς και 45 τραυματίες.

Δύο εντάλματα, η θεωρία για βομβιστή αυτοκτονίας

Οι αρχές αναζητούν δύο άτομα, με την υποψία ότι ενεπλάκησαν στη βομβιστική επίθεση, σύμφωνα με πηγή του Interfax.

«Ο ένας από αυτούς έβαλε τον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη μέσα στο συρμό. Ο δεύτερος άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στον σταθμό ”Πλόσαντ Βαστάνια”», ανέφερε η ίδια πηγή. Η δεύτερη βόμβα δεν εξερράγη και την εξουδετέρωσαν οι πυροτεχνουργοί. Το ρωσικό 5TV δημοσίευσε φωτογραφίες από αυτόν τον αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Όμως, εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο δράστης να ήταν «καμικάζι». Σύμφωνα με πηγή του RIA Novosti, η ρωσική Επιτροπή Ερευνών πιστεύει ότι μπορεί να ενεργοποίησε τα εκρηκτικά κάποιος βομβιστής αυτοκτονίας. Πάντως, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, οι ερευνητές εξετάζουν διάφορες θεωρίες.

Κάμερες κατέγραψαν τους φερόμενους ως δράστες

Στα ρωσικά ΜΜΕ έχουν ήδη κυκλοφορήσει οι πρώτες φωτογραφίες δύο ατόμων που φέρεται να είναι οι δράστες.

Το Interfax επικαλείται πηγή που λέει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε έναν χαρτοφύλακα μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό.

Ο άνθρωπος που εκτιμάται ότι άφησε τη βόμβα που εξερράγη στο βαγόνι του μετρό.

Ο άνθρωπος που- σύμφωνα με το ρωσικό 5TV εκτιμάται ότι άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στον σταθμό «Πλόσαντ Βαστάνια», ο οποίος εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε.

ix