Ρωσία: Από τους 60 αμερικανικούς πυραύλους οι 36 δεν ξέρουμε που πήγαν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μετά το χτύπημα των ΗΠΑ στην Συρία, θα συνεδριάσει σήμερα με το ρωσικό συμβούλιο ασφαλείας για να συζητήσουν τα πυραυλικά πλήγματα της Αμερικής, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Μετά τις ενέργειες στην Αμερική, η Ρωσία ανέστειλε τη συμφωνία που είχε συνάψει με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αεροπορική ασφάλεια πάνω από τη Συρία, αλλά η Ρωσία θα διατηρήσει ανοικτούς τους τεχνικούς και στρατιωτικούς διαύλους επικοινωνίας με την Ουάσινγκτον.

Βέβαια, θα σταματήσει να ανταλλάσσει πληροφορίες με την Αμερική.

«Μετά τα πυραυλικά πλήγματα, οι κίνδυνοι (συγκρούσεων ρωσικών και αμερικανικών αεροσκαφών) είναι σημαντικά υψηλότεροι», είπε ο εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Τα χτυπήματα εξυπηρετούν τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ριζοσπαστικών οργανώσεων που επιχειρούν στη Συρία, πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η αεροπορική άμυνα της Συρίας θα ενισχυθεί μετά την επίθεση των ΗΠΑ με πυραύλους κρουζ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Παράλληλα το υπουργείο χαρακτήρισε “γελοία” τα περί υψηλής αποτελεσματικότητας των πληγμάτων των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας πως η αποτελεσματικότητά τους ήταν «πολύ χαμηλή», καθώς 23 πύραυλοι έπληξαν τους στόχους τους αλλά δεν είναι σαφές που έπεσαν άλλοι 36, όπως δήλωσε.

Τέσσερα μέλη του συριακού στρατού σκοτώθηκαν από τα πλήγματα, δύο αγνοούνται και έξι τραυματίστηκαν, ανέφερε. Καταστράφηκαν επίσης έξι συριακά μαχητικά.

Μαχητές εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον θέσεων της συριακής κυβέρνησης αμέσως μετά τα πλήγματα, ανέφερε το υπουργείο.