Λονδίνο: Έφυγε απ' τη ζωή η Ρουμάνα τουρίστρια που έπεσε στον Τάμεση για να σωθεί

‘Έφυγε απ’ την ζωή η Ρουμάνα τουρίστρια που είχε επισκεφθεί την Βρετανία για διακοπές, υποκύπτοντας στα τραύματά της στην επίθεση στο Γουεστμίνστερ στις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία.

Η άτυχη κοπέλα Άντρεα Κριστέα, περιηγούταν στο Λονδίνο όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Η γυναίκα έπεσε στον Τάμεση από τη γέφυρα του Γουέστμινστερ, αφού παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο μακελάρης του Λονδίνου Χαλίντ Μασούντ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 29χρονη είχε διασωθεί μετά το χτύπημα με τους δύο νεκρούς στη γέφυρα, προτού ο δράστης δολοφονήσει έναν αστυνομικό με μαχαίρι.

Η νεαρή ήταν αρχιτέκτονας και είχε πάει στο Λονδίνο με τον μέλλοντα σύζυγό της, τον μηχανικό Αντρέι Μπουρνάζ, για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του.

Το ζευγάρι διέσχιζε τη γέφυρα του Γουεστμίνστερ γύρω στις 14:40 τοπική ώρα με κατεύθυνση τον Τροχό της Χιλιετίας (γνωστό στους ντόπιους και ως London Eye), όταν ο τρομοκράτης χτύπησε με το αυτοκίνητό του όσους πεζούς βρέθηκαν στο διάβα του, προτού φθάσει στο κτίριο του Κοινοβουλίου.

Στη διάρκεια της επίθεσης ο Μπουρνάζ έπαθε κάταγμα στο πόδι και η άτυχη κοπέλα βούτηξε στον Τάμεση για να αποφύγει το αυτοκίνητο που ερχόταν καταπάνω της. Μετά το τραγικό συμβάν νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι και τους πνεύμονες.