Επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία "βλέπει" η Ρωσία-Θα επωμιστούν τις ευθύνες, προειδοποιεί

Η Ρωσία λαμβάνει «απευθείας μηνύματα» ότι ετοιμάζεται στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία υπό τις ΗΠΑ και προειδοποιεί ότι «όλες τις πιθανές συνέπειες θα τις επωμισθούν εκείνοι που εκπονούν παρόμοια σχέδια».

Τη δήλωση αυτή έκανε προς τους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βλαντιμίρ Σαφρόνκοφ, αναφερόμενος στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ και ολοκληρώθηκε λίγες ώρες πριν αρχίσουν τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ στην Συρία.

Ο ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε επίσης ότι η Δύση μέσω του σχεδίου ψηφίσματος που κατέθεσε στον ΟΗΕ επιχειρεί να αποκτήσει πρόσβαση σε όλη την επικράτεια της Συρίας. Μάλιστα, σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου, είπε ότι του «προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση» «ιδιαίτερα η ομιλία του αμερικανού εκπροσώπου». Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά της Ρωσίας «εκτοξεύθηκαν προσβλητικές εκφράσεις, με ισχυρισμούς ότι καλύπτουμε το συριακό καθεστώς» και πως η ρωσική πλευρά ανταπάντησε λέγοντας ότι αμφιβάλλει αν οι ΗΠΑ συμμετέχουν στην επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας.