Το απόλυτο χάος στη Βενεζουέλα - Στους 21 οι νεκροί από τις συμπλοκές στους δρόμους

21 πολίτες συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής από την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στην Βενεζουέλα.

Με τις διαδηλώσεις να γίνονται όλο και πιο ισχυρές καθημερινά, η κοινωνική γαλήνη στην χώρα, έχει “απενεργοποιηθεί” προ πολλού.

Ανάμεσα στα γεγονότα των κινητοποιήσεων συγκαταλέγεται και ο τραγικός θάνατος που βρήκαν 13 άνθρωποι οι οποίοι υπέστησαν ηλεκτροπληξία όταν επιχείρησαν να αρπάξουν ψωμί από φούρνο, ενώ μια εκκένωση νοσοκομείου μετά από επίθεση με αέριο, κατά την οποία κινδύνευσαν πάνω από 50 παιδιά, είναι χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης που έχει φτάσει η Βενεζουέλα.

Οι αρχές της Βενεζουέλας επιβεβαίωσαν τον θάνατο 12 ατόμων στη διάρκεια της νύχτας, καθώς μεγάλες ομάδες ατόμων θέλησαν να προβούν σε πλιάτσικο σε διάφορα καταστήματα, με συνέπεια να προκληθεί το απόλυτο χάος στη μεγάλη πόλη της λατινοαμερικάνικης χώρας.

Επίσημες πηγές υπογραμμίζουν ότι 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα έξι τραυματίστηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Παράλληλα, είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός ακόμη διαδηλωτή, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τα πυρά των αστυνομικών δυνάμεων του Μαδούρο σε εννιά στο σύνολο, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματισμένων.

Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι σημειώθηκαν περιστατικά βανδαλισμών και ξέσπασαν συγκρούσεις στους δρόμους με τις δυνάμεις ασφαλείας στις φτωχές συνοικίες του Καράκας αργά χθες το βράδυ και νωρίς σήμερα το πρωί.

«Απαιτούμε όσοι ευθύνονται για αυτό το περιστατικό να αναζητηθούν και να τιμωρηθούν» έγραψε ο Οκαρίς.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης υπόσχονται να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις αξιώνοντας η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο να προκηρύξει νομαρχιακές εκλογές, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει από τον περασμένο χρόνο, να αποφυλακίσει σχεδόν 100 ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και να σεβαστεί την αυτονομία του Κογκρέσου, όπου ηγείται η αντιπολίτευση.

Η αντιπολίτευση ακόμα, κάλεσε τους πολίτες σήμερα να πραγματοποιήσουν μια «σιωπηρή» πορεία διαμαρτυρίας στο Καράκας για να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους σκοτώθηκαν στις ταραχές.

Τη Δευτέρα η αντιπολίτευση παρότρυνε τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν μια «καθιστική» διαμαρτυρία και να αποκλείσουν τους κεντρικούς δρόμους της Βενεζουέλας.

Είναι άξιο λόγου το γεγεονός πως η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο προς το παρόν αντιστέκεται στις πιέσεις που ασκούνται από τις σοβαρότερες διαδηλώσεις εδώ και τρία χρόνια.

Η κυβέρνηση περιγράφει τους διαδηλωτές ως βίαιους τραμπούκους που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία και διαταράσσουν τη δημόσια τάξη με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης με προτροπή της Αμερικής.

«Αυτή η πληγωμένη και αποτυχημένη αντιπολίτευση επιδιώκει να προκαλέσει το χάος σε περιοχές κλειδιά της πόλης και να πείσει τον κόσμο ότι βρισκόμαστε σε κάποιου είδους εμφύλιο, το ίδιο θεατρικό έργο που παίχτηκε στη Συρία, τη Λιβύη και το Ιράκ» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρέντι Μπερνάλ.

Εικόνες από τις διαδηλώσεις:

Χάος στη Βενεζουέλα: Άλλοι 12 νεκροί στη διάρκεια της νύχτας