Δεξιοί, κομμουνιστικό κόμμα και σοσιαλιστές στηρίζουν Μακρόν

Ο Φρανσουά Φιγιόν, το ΚΚΓ και το Σοσιαλιστικό κόμμα καλούν τους Γάλλους να ψηφίσουν Μακρόν στον δεύτερο γύρο και όχι την ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν.

Αρχικά, ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τηλεφωνικά τον Εμμανουέλ Μακρόν. Πηγές από το περιβάλλον του Ολάντ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος θα εκφραστεί πολύ καθαρά υπέρ του. Την στήριξη του σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας στον Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε ο ηττημένος σοσιαλιστής, Μπενουά Αμόν.

Ο νυν πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ, αλλά και ο πρώην, Μανουέλ Βαλς κάλεσαν τους Γάλλους πολίτες να καταψηφίσουν τη Μαρί Λεπέν.

Ο μεγάλος χαμένος της χθεσινής ημέρας, Φρανσουά Φιγιόν κάλεσε τους Γάλλους “να κλείσουν τον δρόμο της Μαρίν Λεπέν στην προεδρία” και να ψηφίσουν τον Εμμανουέλ Μακρόν. Αλλα κορυφαία στελέχη της δεξιάς, όπως οι πρώην πρωθυπουργοί Ζαν Πιερ Ραφαρίν και Αλέν Ζιπέ κάλεσαν να ψηφιστεί ο Μακρόν στον δεύτερο γύρο.

Ο Πιερ Λοράν, ο γραμματέας του Κομμουνιστικού κόμματος Γαλλίας κάλεσε τους Γάλλους να ψηφίσουν εναντίον της Μαρίν Λεπέν: «Καλώ να καταψηφιστεί η Μαρίν Λεπέν. Αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζουμε το πρόγραμμα του Εμμανουέλ Μακρόν, τον οποίο επίσης θα κληθούμε να πολεμήσουμε».