Δήμαρχος γαλλικής πόλης παραιτήθηκε επειδή οι δημότες του ψήφισαν Λεπέν

Φανερά απογοητευμένος ένας δήμαρχος μιας μικρής γαλλικής πόλης δήλωσε: «Δεν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλ…» και παραιτήθηκε.

Ο σοσιαλιστής δήμαρχος του Ανεζί, Ντανιέλ Ντελομέ, 70 ετών, ο οποίος ήταν  δήμαρχος εδώ και 9 χρόνια της κοινότητας των 6.000 κατοίκων, τόνισε σε τοπική εφημερίδα:

«Είναι καταστροφικό! Είναι πιθανό να παραιτηθώ επειδή δεν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλ…»

Ο κ. Ντελομέ, συμπλήρωσε ότι σκοπεύει να υποβάλει την παραίτησή του στο δημοτικό συμβούλιο αφού συζητήσει αύριο το θέμα με την πολιτική ομάδα του την οποία συναποτελούν διάφοροι σχηματισμοί της αριστεράς.

Δήλωσε επίσης πως τον «αναστάτωσε» η ατμόσφαιρα στον πρώτο γύρο των εκλογών και διαβεβαίωσε πως «δεν είχε στόχο κανέναν συγκεκριμένα στο εκλογικό τμήμα».

«Είχα ενοχληθεί πού τόσοι πολλοί άνθρωποι ψήφισαν Εθνικό Μέτωπο», σχολίασε, ο οποίος αποκάλυψε ότι  ψήφισε Ζαν-Λικ Μελανσόν, αλλά προκειμένου να μην βγει η Λεπέν θα ψηφίσει «χωρίς δισταγμό» υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου.

Τα σχόλια στα social media υπέρ του δημάρχου έπεσαν βροχή: «Είναι το είδωλό μου», «είναι ο ήρωας της ημέρας», «μπράβο», «με συμφιλίωσε με την ανθρωπότητα», «να στείλουμε λουλούδια στον άνθρωπο» ήταν μερικά από τα αποθεωτικά σχόλια που γράφτηκαν στο twitter υπέρ του δημάρχου.