Η μητέρα του Μακρόν κάνει την εμφάνισή της μετά από χρόνια

 

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας επέλεξε να παραμείνει όλα αυτά τα χρόνια η μητέρα του υπουψηφίου για την προεδρία της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν. Ωστόσο, αυτή η δημόσια εμφάνιση του πολιτικού ήταν διαφορετική από τις άλλες. Έτσι, όταν, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών που τον έφεραν πρώτο σε ποσοστά, ο Εμμανουέλ Μακρόν εμφανίστηκε, θριαμβευτής, στο μπαλκόνι του γραφείου του, στο πλευρό του στεκόταν τόσο η σύζυγός του, αλλά και η μητέρα του, Φρανσουάζ.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο από εκείνη την ημέρα “αποκάλυψαν” το πρόσωπο της μητέρας Μακρόν που αποτελούσε μυστήριο για τα γαλλικά ΜΜΕ:

 

 

Όσο για τις αιτίες αυτής της “εξαφάνισης” της Françoise Noguès, από τη δημόσια σκηνή; Από διακριτικότητα θα πουν οι πολιτικοί φίλοι. Οι δημοσιογράφοι πάλι Carole Derrien και Candice Nede­lec, στο βιβλίο τους «Οι Μακρόν», θα σημειώσουν ότι ο υποψήφιος δεν μιλάει ούτε ιδιωτικά, ούτε δημόσια για εκείνους.

Και τα σενάρια θα δώσουν και θα πάρουν… Οι γονείς δεν θέλησαν ποτέ να παντρευτεί την Μπριζίτ Τρονιέ και θύμωσαν με την διαφορά ηλικίας, αφού είναι συνομήλική τους, θα πουν οι καλοθελητές.
«Είναι μια περίεργη ιστορία. Δεν μιλάει ποτέ. Ξέρουμε ότι οι σχέσεις δεν είναι καλές, ξέρουμε ότι δεν υπάρχει αγάπη με τους γονείς του. Εχει λατρεία μόνο για την γιαγιά του», δήλωσε στο ραδιόφωνο Eu­rope 1 ο δημοσιογράφος Bernard Pascuito, συγγραφέας του βιβλίου «Οι πολιτικοί έχουν κι αυτοί μητέρα».

Οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν στην πορεία, αναφέρεται στο βιβλίο της δημοσιογράφος Anna Fulda με τίτλο «Emmanuel Macron, un jeune homme si parfait» («Εμανουέλ Μακρόν, ένας τόσο τέλειος νεαρός»), το οποίο βασίζεται και σε αφηγήσεις της μητέρας του.

Όποια και αν είναι η αλήθεια, η …παράδοση αυτή τη φορά “έσπασε”. Και αυτό ίσως τα αλλάζει όλα.