ΗΠΑ: Αποφασισμένοι να "ξηλώσουν" το Obamacare οι Ρεμπουπλικάνοι

Οι Ρεπουμπλικάνοι θα επιχειρήσουν γι’ άλλη μια φορά να ξηλώσουν το πρόγραμμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, γνωστό ως Οbamacare, υλοποιώντας έτσι μια βασική προεκλογική δέσμευση του Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά την νομοθετική προσθήκη που έφεραν, προκειμένου να πείσουν και τους πλέον δύσπιστους, το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την διεξαγωγή ψηφοφορίας στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν τουλάχιστον 216 ψήφους υπέρ και θα ψηφίσουν, όπως είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας, εξερχόμενος από συνάντηση στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Πωλ Ράιαν.

«Έχουμε τις ψήφους; Ναι. Θα το περάσουμε; Ναι.» είπε χαμογελώντας ο Κέβιν Μακάρθι.

Στο νομοσχέδιο, διατηρούνται σε ισχύ ορισμένες σημαντικές προβλέψεις του Obamacare, ενώ προβλέπεται η διάθεση κονδυλίου 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να καλυφθεί το οικονομικό κόστος για την προσφορά υπηρεσιών υγείας σε όσους είναι ασφαλισμένοι και θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλότερες δαπάνες για την πρόσβαση τις υπηρεσίες υγείας, με την κατάργηση του Obamacare.