Δημοσκόπηση: Θα σάρωνε ο Μακρόν στη Γερμανία

Υποστηρικτές του Εμάνουελ Μακρόν φαίνεται πως είναι οι Γερμανοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Die Zeit. Το συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 73% των Γερμανών θα επέλεγε τον κεντρώο υποψήφιο.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από τις 26 Απριλίου, κατέδειξε επίσης, ότι οι υποστηρικτές της Μαρίν Λεπέν και του Εθνικού Μετώπου μετά βίας θα άγγιζαν το 19,5%.

Οι Ανατολικογερμανοί ψηφοφόροι, θα προτιμούσαν τον Εμανουέλ Μακρόν σε ποσοστό 63%, ενώ την Μαριν Λεπέν θα ψήφιζε το 30%. Στα δυτικά κρατίδια το αποτέλεσμα θα ήταν 75% και 17% αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, οι χριστιανοδημοκράτες ψηφοφόροι της Μέρκελ προτιμούν σε ποσοστό 91,7% τον Εμανουέλ Μακρόν και μόνο το 5,6% θα ψήφιζε την Μαρίν Λεπέν.

Τον Μακρόν θα προτιμούσε μάλιστα το 96,5%, των ψηφοφόρων του κόμματος των Πρασίνων (Die Gruenen) και μόλις το 1,1% την ακροδεξιά υποψήφια.

Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD) ψηφοφόροι θα επέλεγαν τον κ. Μακρόν σε ποσοστό 95%, ενώ την Λεπέν θα επέλεγε το 1,3%

Οι φιλελεύθεροι (FDP) θα ψήφιζαν επίσης Μακρόν σε ποσοστό 87,3% (έναντι του 4,3% που θα ψήφιζε Λεπέν) , όπως και οι αριστεροί του Die Linke (71,3% και 10,6% αντίστοιχα).

Αντίθετα, οι ψηφοφόροι του κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία» (ΑfD) θα προτιμούσαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία (80,1%) την Λεπέν και μόνον το 1,7% θα ψήφιζε Εμανουέλ Μακρόν.