Άφαντη για 12η μέρα η 4χρονη που απήχθη στην Κύπρο, παρά τις εντατικές έρευνες

Ο 46χρονος από την επαρχία Πάφου, που συνελήφθη για την υπόθεση της απαγωγής της 4χρονης έξω από νηπιαγωγείο στη Λευκωσία στις 27 Απριλίου, οδηγήθηκε το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας με σκοπό την έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Για την ίδια υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση άλλα τρία πρόσωπα, δύο 44χρονοι Ελληνοκύπριοι και μια 49χρονη από την Ολλανδία. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης είχε δηλώσει πως η σύλληψη του 46χρονου έγινε στη βάση στοιχείων που τον εμπλέκουν στην υπόθεση.

Το διάταγμα κράτησης των δύο 44χρονων λήγει σήμερα και αναμένεται ότι θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον του δικαστηρίου για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση τους. Το διάταγμα 8ημερης κράτησης που είχε εκδοθεί εναντίον της 49χρονης λήγει την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Μαΐου.

Οι ύποπτοι διερευνώνται για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της αρπαγής ανήλικου προσώπου, της απαγωγής νεαρής γυναίκας ηλικίας κάτω των δεκαέξι χρόνων και της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης.

Τα ίχνη της ανήλικης και του Νορβηγού πατέρα της, ο οποίος πιστεύεται ότι κρύβεται πίσω από την πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα υπόθεση, δεν έχουν μέχρι σήμερα εντοπιστεί, παρά τις εντατικές έρευνες της Αστυνομίας που συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς από την πρώτη στιγμή που καταγγέλθηκε η εξαφάνιση της από τη μητέρα της.

Ο πατέρας, εναντίον του οποίου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, σε email που είχε αποστείλει στην πρώην σύζυγο του και μητέρα της ανήλικης την ημέρα της απαγωγής είχε πει ότι θα περνούσε μια εβδομάδα μαζί με την κόρη τους και μετά θα επικοινωνούσε με τους δικηγόρους του για να διευθετήσουν την κηδεμονία της μικρής, κάτι που δεν φαίνεται να έχει πράξει μέχρι στιγμής.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί άλλα τρία πρόσωπα τα οποία αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό εναντίον τους.

Ο κ.Αγγελίδης δήλωσε πως πρόκειται για μια υπόθεση με πολλές πτυχές και ότι “παρόλο που ουσιαστικά οι ανακριτές έχουν απαντήσει σε αρκετά ερωτήματα και έχει διεκπεραιωθεί ένας σημαντικός αριθμός ανακριτικού έργου, προκύπτουν νέα στοιχεία συνεχώς, με αποτέλεσμα να δικαιολογούνται περαιτέρω έρευνες, σε παγκύπριο επίπεδο”.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης την περασμένη εβδομάδα όταν ρωτήθηκε για την πορεία των ερευνών, απάντησε ότι «βρισκόμαστε σε ένα καλό δρόμο, τα πράγματα οδηγούνται προς το καλύτερο και πιστεύω ότι θα έχουμε εξελίξεις. Μέσα από τις ανακρίσεις προκύπτουν νέα στοιχεία που βοηθούν στην υπόθεση”.