Ιταλία: Μέχρι τον Σεπτέμβριο το δημόσιο θα προσλάβει 52.000 καθηγητές

Μετά από συμφωνία μεταξύ του Ιταλικού υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Παιδείας, έγινε γνωστό σήμερα ότι μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το ιταλικό δημόσιο πρόκειται να προσλάβει 52.000 καθηγητές.

Περίπου 15.000 θέσεις θα μετατραπούν από έκτακτες συνεργασίες αναπληρωτών καθηγητών σε μόνιμες θέσεις, 21.000 προσλήψεις θα γίνουν λόγω συνταξιοδότησης και θα καλυφθούν 16.000 θέσεις που είχαν μείνει κενές.

Εντούτοις, ο ιταλικός τύπος προσθέτει ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων μπορεί να αλλάξει, και ενδεχομένως να μειωθεί, λόγω του ότι υπάρχουν καθηγητές οι οποίοι έχουν ζητήσει να μετατεθούν πιο κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

«Πρόκειται για έναν σταθμό μιας συνολικής μεταρρύθμισης η οποία συνεχίζεται χωρίς καμία διακοπή», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Στενοί του συνεργάτες επισημαίνουν ότι έχουν εξασφαλισθεί με σαφήνεια και βεβαιότητα όλοι οι αναγκαίοι πόροι για την πρόσληψη του συγκεκριμένου διδακτικού προσωπικού.

«Όλες οι προσλήψεις θα έχουν γίνει μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Διασφαλίζουμε το αδιάλειπτο της διδασκαλίας και ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες των έκτακτων εκπαιδευτικών», πρόσθεσε, από την μεριά της, η υπουργός Παιδείας Βαλέρια Φεντέλι.