Ιράκ: Ελεύθερο από τους τζιχαντιστές το 90% της Δυτικής Μοσούλης

Ακάθεκτος συνεχίζει την επέλασή του για την απελευθέρωση της Μοσούλης από τους τζιχαντιστές ο ιρακινός στρατός. Με ανακοίνωση της στρατιωτικής ηγεσίας, γνωστοποιήθηκε ότι έχει ήδη απελευθερωθεί το 90% των δυτικών συνοικιών της μεγάλης πόλης, καθώς οι εξτρεμιστές ισλαμιστές έχουν υποχωρήσει σε ένα πολύ μικρό σημείο της, υπερασπιζόμενοι τις θέσεις τους.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει τον έλεγχο μόλις του 10% της Δυτικής Μοσούλης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ταξίαρχος Γιάχια Ραζούλ, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης. Ο εκπρόσωπος των αμερικανικών δυνάμεων επιβεβαίωσε τις εξελίξεις, λέγοντας πως ο πόλεμος εναντίον των τζιχαντιστών στην ιρακινή πόλη, βρίσκεται κοντά στο τέλος του.

Η μάχη για την ανακατάληψη της πόλης από τους τζιχαντιστές ξεκίνησε πριν από επτά μήνες, με τη συνδρομή και των συμμαχικών δυνάμεων και ιδιαίτερα των ΗΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό, πάνω από 300 παγιδευμένα με εκρηκτικά οχήματα εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν στη διάρκεια αυτής της μεγάλης επιχείρησης στην πόλη της Μοσούλης. Επίσης, από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών δυνάμεων καταστράφηκαν πάνω από 200 στοές που κρύβονταν οι τζιχαντιστές, καθώς και περισσότερες από 1.000 θέσεις, στις οποίες είχαν στήσει τον οπλισμό τους.

Η περιοχή που παραμένει στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους είναι γύρω από την Παλιά Πόλη. Σύντομα, ωστόσο, αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να δοθεί εξ ολοκλήρου η πόλη στους κατοίκους της.