Μακελειό στην Καμπούλ: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δεκάδες νεκροί κι εκατοντάδες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε λίγο νωρίτερα, στην Καμπούλ του Αφγανιστάν.

Η έκρηξη που έγινε σε παγιδευμένο όχημα, κοντά στα κτίρια της γαλλικής και της γερμανικής πρεσβείας προκάλεσε ζημιές ακόμη και σε παράθυρα και πόρτες σπιτιών που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από το σημείο.

Οι αρχές αναφέρουν 50 νεκρούς και 300 τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

«Δεν είναι σαφές αυτήν την στιγμή εάν μέλη του διπλωματικού προσωπικού έχουν πληγεί», δήλωσε στο Reuters η γερμανική πηγή στη αφγανική πρωτεύουσα. Νωρίτερα, η ίδια πηγή είχε δηλώσει ότι σύμφωνα με την μέχρι τότε ενημέρωση, δεν υπήρχαν νεκροί ή τραυματίες μεταξύ των μελών του προσωπικού της γερμανικής πρεσβείας.

Η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Μαριέλ ντε Σαρνέζ δήλωσε ότι το κτίριο της γαλλικής πρεσβείας έχει υποστεί ζημίες, ωστόσο μέχρι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ του προσωπικού.

Μαύρο σύννεφο καπνού πλανάται πάνω από το σημείο της έκρηξης, κοντά στην περιοχή που βρίσκονται το προεδρικό παλάτι, και οι ξένες πρεσβείες.

Οι εικόνες από την μεταφορά των τραυματιών είναι πραγματικά σκληρές.