Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Tο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι: «Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο», αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης, την οποία αναμετέδωσε το Άμακ.

Οι τρεις δράστες, οι οποίοι έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά, έχουν ήδη ταυτοποιηθεί: ένας εξ αυτών ήταν παντρεμένος, με δύο παιδιά, μόνιμος κάτοικος Αγγλίας, ενώ και οι 3 δράστες φέρονται να είναι βορειοαφρικανικής καταγωγής. Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών ανδρών «αμέσως μόλις είναι επιχειρησιακό δυνατό».

Σύμφωνα με την αστυνομία ένας άνδρας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί ουδεμία κατηγορία, όμως τέσσερις άνδρες και επτά γυναίκες παραμένουν υπό κράτηση βάσει της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και βίντεο, το οποίο δείχνει τους δράστες να περπατούν ψύχραιμοι στην αγορά του Μπόροου λίγο πριν αρχίσουν να μαχαιρώνουν πολίτες.