Ορθοπεταλιές στην πόλη που παντρεύτηκαν για το Μακρόν και τη Μπριζίτ μετά την ψήφο

Ο Εμμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγο του Μπριζίτ, έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής από τον κόσμο, όταν βρέθηκαν στην Πόλη Τουκέ της βόρειας Γαλλίας για να ψηφίσουν.

Στην πόλη το ζευγάρι διαθέτει βίλα και εκεί τέλεσαν το γάμο τους το 2007.

Το πρωί της Κυριακής πολίτες βρέθηκαν έξω από το σπίτι του προεδρικού ζεύγους για να συγχαρούν τον Γάλλο πρόεδρο και να βγάλουν μια selfie με τους νέους ενοίκους του Μεγάρου των Ηλυσίων. 

Η Μπριζίτ Μακρόν εμφανίστηκε κομψή στο πλευρό του νεαρού Γάλλου προέδρου, φορώντας στενό τζιν παντελόνι και κοντό λευκό σακάκι. Το ζευγάρι αναγκάστηκε για λόγους ασφαλείας και εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ψηφοφόρων του Μακρόν, που τον επευφημούσε έξω από την κατοικία του, να πάει με αυτοκίνητο για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο δημαρχείο της πόλης, αν και η απόσταση είναι μόνο 500 μέτρα.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Εμμανουέλ Μακρόν και η 64χρονη Πρώτη Κυρία της Γαλλίας έκαναν μαζί ποδήλατο και για μία ακόμα φορά σταματούσαν στους δρόμους για να χαιρετίσουν τον κόσμο που ήθελε να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο, η Μπριζίτ Μακρόν, πρώην καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών, αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο δίπλα στον Γάλλο πρόεδρο και να ασχοληθεί με θέματα Παιδείας. Στο γραφείο, που έχει ήδη οργανώσει το ισόγειο του Μεγάρου των Ηλυσίων, η Μπριζίτ έχει ήδη προσλάβει πέντε συνεργάτες με επικεφαλής τον Πιερ Ολιβιέ Κοστά.

Ο 37χρονος νομικός είχε τεθεί επικεφαλής στην προεκλογική εκστρατεία του Εμμανουέλ Μακρόν ενώ από το 2014 εργαζόταν ως αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Δήμου του Παρισιού και είχε χρηματίσει διευθυντής στο γραφείο του πρώην δημάρχου του Παρισιού, Μπερτράν Ντελανοέ.

Τα πέντε άτομα στο γραφείο της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας αξιολογούνται από τον γαλλικό Τύπο ως «ένας λογικός αριθμός», αν αναλογιστεί κανείς ότι η Μπερναντέτ Σιράκ, πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, απασχολούσε είκοσι έναν συνεργάτες στο δικό της γραφείο.