Λονδίνο: 58 οι νεκροί - Φόβοι κατάρρευσης του κτιρίου - Οργή για τη Μέι

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Μεγάλη Βρετανία, με την μεγάλη πυρκαγιά στον πύργο Grenfell.

Σήμερα το μεσημέρι οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί είναι τελικά 58:

“Δυστυχώς υπάρχουν 58 άνθρωποι, οι οποίοι, όπως έχουμε ενημερωθεί, βρίσκονταν στο Grenfell Tower εκείνη την νύχτα και οι οποίοι αγνοούνται και δυστυχώς θα πρέπει να υποθέσω ότι είναι νεκροί”, δήλωσε ο επικεφαλής του Σώματος Στιούαρτ Κάντι προς τους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός ενδεχομένως να αλλάξει. Η αστυνομία έκανε μέχρι σήμερα λόγο για 30 νεκρούς. Ο Κάντι είπε ότι στους 58 περιλαμβάνονται αυτοί οι 30.

Αυτό που προσπαθούν οι Αρχές να καταλάβουν είναι το αν πέρα από τους ενοίκους που έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι υπήρχαν επισκέπτες, οι οποίοι επίσης βρήκαν τραγικό θάνατο. Για αυτό το λόγο αύριο (18.06.2017) θα δώσουν στην δημοσιότητα πλάνα και φωτογραφίες μέσα από τον Πύργο της Κολάσεως.

Εκτός του όλου δράματος, οι Αρχές είναι αντιμέτωποι και με το ενδεχόμενο κατάρρευσης του 24όροφου κτηρίου κι έτσι
όλες οι στάσεις του μετρό μεταξύ του σταθμού Hammersmith και του σταθμού City, αλλά και μεταξύ των σταθμών Edgeware Road και Hammersmith έχουν κλείσει!

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας τόνισε πως η απόφαση για την εκκένωση των προαναφερθείσων γραμμών πάρθηκε κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο ίδιος τόνισε πως η εταιρεία δεν έχει δεχθεί “ποτέ στην πρόσφατη ιστορία” κάποιο παρόμοιο αίτημα και μάλιστα δεν ήταν σε θέση να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το πότε θα επαναλειτουργήσουν οι γραμμές.

Έντονη δυσαρέσκεια υπάρχει για την Τερέζα Μέι που λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν, είχε επισκεφθεί τον Πύργο αλλά σε απόσταση ασφαλείας απ’ τους πολίτες! Σήμερα μόλις, μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε, συναντήθηκε τελικά με επιζώντες της πυρκαγιάς του Πύργου Grenfell στη Downing Street.