Νέα τρομοεπίθεση στο Λονδίνο - Φορτηγό "σάρωσε" πεζούς - «Θέλω να σκοτώσω τους Μουσουλμάνους»

Ένα νέο αιματηρό επεισόδιο είχαμε τα μεσάνυχτα στο Λονδίνο, όπου βαν έπεσε πάνω σε πιστούς που έβγαιναν από τζαμί. Νεκρό 1 άτομο μέχρι στιγμής και 8 τραυματίες.

Εννιά μόλις μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών στη Γέφυρα του Λονδίνου που έγινε με παρόμοιο τρόπο, ένα παρόμοιο χτύπημα συνέβη χθες βράδυ στην καρδιά της Μεγάλης Βρετανίας. Η αστυνομία δέχθηκε γύρω στις 12:20 π.μ. τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου.

 

 

Σύμφωνα με μάρτυρες, το βαν έπεσε πάνω σε κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο και προσέφερε βοήθεια σε έναν ηλικιωμένο άνδρα που είχε χάσει τις αισθήσεις του σε στάση λεωφορείου.

Μετά το περιστατικό πολίτες ακινητοποίησαν τον 48χρονο δράστη με αρκετούς να του φωνάζουν «γιατί το έκανες;» και αυτόν να τους απαντά, κατά πληροφορίες, «σκοτώστε με, σκοτώστε με. Θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους».

Από την οργή του πλήθους προστάτευσε τον 48χρονο ένας Ιμάμης ο οποίος έγινε «ασπίδα» προκειμένου οι εξοργισμένοι Μουσουλμάνοι που βρίσκονταν στο σημείο να μην τον λιντσάρουν!

 

 

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας, με ανάρτηση στο Twitter ισχυρίζεται ότι ο οδηγός παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από κοινωνικό κέντρο στην περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι.

Η βρετανική αστυνομία, ανακοίνωσε ότι έχει συλλάβει έναν 48χρονο άνδρα, χωρίς να αφήνει υπόνοιες ότι υπήρχαν και άλλοι δράστες παρά τις πληροφορίες που μετέδιδαν βρετανικά ΜΜΕ επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες ότι οι δράστες ήταν τρεις.

Παράλληλα η αστυνομία ξεκαθάρισε ότι κανένα από τα θύματα δεν έχει χτυπηθεί από μαχαίρι.

Νωρίτερα η Evening Standard έκανε λόγο για δύο νεκρούς, πληροφορία που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Αυτό είναι το βαν που χρησιμοποίησε και έπεσε πάνω στο πλήθος:

 

 

Αυτός είναι ο δράστης που συνελήφθη:

 

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι το περιστατικό αντιμετωπίζεται «ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα», και στις έρευνες συμμετέχει και η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

 

 

«Aπόλυτα συγκλονισμένος» από το νέο αυτό περιστατικό της επίθεσης στο τέμενος, δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο ηγέτης του τζαμικού Μοχάμεντ Κόζμπαρ μιλώντας στην Sun είπε ότι: “Όποιος το έκανε αυτό, ήθελε να έχει ανθρώπινα θύματα και είναι τρομοκρατική επίθεση. Το αποκαλώ τρομοκρατική επίθεση, όπως αποκάλεσα και εκείνη του Μάντσεστερ, στο Γουέστμινστερ και στη γέφυρα του Λονδίνου”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άκουσε ότι υπάρχουν θύματα αλλά δεν ήθελε να βγάλει συμπεράσματα”

Μουσουλμάνοι βρέθηκαν στο σημείο και προσεύχονται για τα θύματα: