Από τι πάσχει τελικά ο Ερντογάν και λιποθύμησε; Από καρκίνο ή διαβήτη;

Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου είναι άρρωστος, και γι’ αυτό λιποθύμησε στη διάρκεια της προσευχής σε τζαμί της Κωνσταντινούπολης για το Ραμαζάνι; Αυτό αναρωτιούνται πολίτες και ΜΜΕ και ψάχνουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση.

Μετά το χθεσινό συμβάν, όπου μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πιστών, ο ισχυρός άνδρας του Βοσπόρου, έχασε τις αισθήσεις του ενώ προσευχόταν σε τζαμί της Κωνσταντινούπολης, ενισχύονται οι φήμες που οργιάζουν εδώ και μήνες για την κλονισμένη κατάσταση της υγείας του.

Έχει καρκίνο; Ή έχει διαβήτη; Και πόσο σοβαρά είναι; Άλλοι απλά ισχυρίζονται ότι ο Ταγίπ ακολούθησε πιστά τη νηστεία για το Ραμαζάνι με αποτέλεσμα ο οργανισμός του να εξασθενήσει.

Οι ορκισμένοι αντίπαλοί του πάλι «τρίβουν» τα χέρια τους περιμένοντας πώς και πώς να τους αδειάσει τη γωνιά από την πολιτική σκηνή της Τουρκίας ενώ οι ένθερμοι υποστηρικτές του εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη τους.

Πάντως τα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν ότι η λιποθυμία του ήταν ένα ισχυρό σοκ για τους Τούρκους. Κι όπως χαρακτηριστικά γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», “για πρώτη φορά οι συμπολίτες του είδαν την αδύναμη πλευρά του ηγέτη τους.”

Και σημειώνει ότι η νηστεία για το Ραμαζάνι είναι επικίνδυνη για τους διαβητικούς.

«Ο 63χρονος Ερντογάν πάσχει από διαβήτη, αυτό είναι μία πραγματικότητα. Πάσχει εδώ και αρκετό καιρό από την συγκεκριμένη ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει σε ευερεθιστότητα και εναλλαγές της διάθεσης», σχολιάζει το δημοσίευμα λύνοντας το «γρίφο» για την ασθένεια του Τούρκου προέδρου.