"Καλωσήρθατε στην Κόλαση": Επεισόδια στη διαδήλωση κατά των G20 (photos+video)

Πολιορκημένη πόλη θύμιζε σήμερα το Αμβούργο, με την γερμανική αστυνομία να έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και 12.000 ανθρώπους να διαδηλώνουν κατά της Συνόδου των G20 σε κλίμα έντασης. Μετά από επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας, αργά το βράδυ, η αστυνομία διέλυσε την διαδήλωση κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση.

Η διαδήλωση είχε κεντρικό σύνθημα “Wellcome to Hell” («Καλωσήλθατε στην Κόλαση») κι αναμενόταν να είναι η μεγαλύτερη από τις συγκεντρώσεις εναντίον της συνόδου της G20, που διεξάγεται αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο.

Η πορεία άρχισε από την ψαραγορά κοντά στον Έλβα και αναμενόταν να κάνει τον γύρο του συνεδριακού κέντρου όπου θα γίνει η σύνοδος της G20 αύριο και μεθαύριο. Στην κορυφή της πορείας ένα πανό έγραφε το σύνθημα «Τσακίστε τη G20».

Λίγο αργότερα η γερμανική αστυνομία αποφάσισε να τερματίσει την κινητοποίηση μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν και άρχισε να διαλύει τους συμμετέχοντες.

«Δόθηκε τέλος στη διαδήλωση», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία, άνδρες της οποίας συγκρούστηκαν προηγουμένως με αρκετές εκατοντάδες κουκουλοφόρους που τους πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού υπό πίεση.

Οι φωτογραφίες και οι ανταποκρίσεις από τα διεθνή πρακτορεία δείχνουν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας αλλά και αστυνομικά λεωφορεία να έχουν σχηματίσει τείχος, εμποδίζοντας την δίοδο στους διαδηλωτές.