Ο Πάπας Φραγκίσκος στη Σρι Λάνκα

Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη σημερινή, (13/01), επίσκεψη στη Σρι Λάνκα, απεύθυνε έκκληση για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο του Κολόμπο, δήλωσε: “Η διαδικασία της ίασης εμπεριέχει την αναζήτηση της αλήθειας”.

Ο Πάπας έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από τον πρόεδρο Μαϊθριπάλα Σιρισένα, ο οποίος μόλις πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του και υποσχέθηκε τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τις κατηγορίες αυτές των εγκλημάτων πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν επί προεδρίας του προκατόχου του, Μαχίντα Ρατζαπάκσε.

“Όλα τα μέλη της κοινωνίας πρέπει να εργαστούν μαζί, όλοι πρέπει να έχουν μια φωνή. Όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις ανησυχίες τους, τις ανάγκες, τις προσδοκίες και τους φόβους τους”, πρόσθεσε ο Ποντίφικας.

Ο Πάπας τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι η ανοικοδόμηση της χώρας, μέσω του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, και συνέχισε: “το πιο σημαντικό είναι να προάγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πλήρη ένταξη όλων των μελών της κοινωνίας”.

Ενώ τέλος, επεσήμανε πως η κυβέρνηση επιβάλλεται να βοηθήσει τον ΟΗΕ, να διεξάγει την έρευνα για τις κατηγορίες περί εγκλημάτων πολέμου σε βάρος του λαού της Σρι Λάνκα.