Ντουμπάι: Τρομακτική φωτιά στον ουρανοξύστη Torch Power (φώτος+βίντεο)

Ένας από τους ψηλότερους ουρανοξύστες κατοικιών, ο Torch Power στο Ντουμπάι τυλίχθηκε στις φλόγες σήμερα τα ξημερώματα.

Ευτυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν αναφερθεί νεκροί ούτε τραυματίες, όπως δήλωσε εξάλλου κι η κυβέρνηση σε ανάρτησή της στο Twitter. Ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά  τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την απίστευτη πυρκαγιά. Ο Torch Power, έχει 79 ορόφους και βρίσκεται στην εύπορη περιοχή της Μαρίνας στο Ντουμπάι.

 

 

«Κοιμόμασταν και ξυπνήσαμε από τον συναγερμό της φωτιάς, αλλά κι από τις φωνές των ανθρώπων. Χρειάστηκαν 10 λεπτά για να κατεβούμε από τον 50ο όροφο», δήλωσε ένοικος του πύργου των διαμερισμάτων. Η φωτιά ξέσπασε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα και σύμφωνα με τον ίδιο ένοικο, τα αποτελέσματα της κατάσβεσης άρχισαν να διαφαίνονται δύο ώρες μετά!

 

 

Η φωτιά εξαπλώθηκε με φρενήρεις ρυθμούς σε μία κάθετη λωρίδα από διαμερίσματα στον πύργο, και φλεγόμενα κομμάτια έπεφταν στην περιοχή. Ευτυχώς η πυροσβεστική την έθεσε υπό έλεγχο πριν γίνει ανεξέλεγκτη.

Πολλοί ωστόσο πιο ψύχραιμοι, ανέβαζαν στα social media φωτογραφίες του τρομακτικού συμβάντος:

 

 

Σύμφωνα με την Daily Mail ο ίδιος ουρανοξύστης είχε τυλιχθεί στις φλόγες και το 2015 λόγω της εύφλεκτης επένδυσης του κτιρίου, το οποίο ήταν παρόμοιο με αυτό που είχε χρησιμοποιηθεί και στο Γκρένφελ του Λονδίνου, όπου θρηνήσαμε δεκάδες νεκρούς. Πάντως υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά για την ασφάλεια των υλικών που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό τμήμα των κτιρίων, στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.