Τρόμος σε πτήση από Αθήνα προς Φιλαδέλφεια - 10 τραυματίες από τις αναταράξεις

Αξέχαστη θα μείνει για τους επιβάτες η πτήση της American Airlines από την Αθήνα με προορισμό τη Φιλαδέλφεια, αφού λόγω των σοβαρών αναταράξεων λίγο πριν την προσγείωση, 10 άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Επτά από τους τραυματίες ήταν αεροσυνοδοί και τρεις επιβάτες.

«Ήταν τη στιγμή που μας μοίραζαν καφέδες και αναψυκτικά. Οι αεροσυνοδοί βρίσκονταν στις τελευταίες σειρές καθισμάτων όταν ο πιλότος μας ενημέρωσε να δέσουμε τις ζώνες μας και είπε στις αεροσυνοδούς να κάτσουν στις θέσεις τους. Αλλά ούτε αυτές δεν πρόλαβαν να το κάνουν αυτό. Το αεροσκάφος άρχισε να ταράζεται και ξαφνικά έκανε μια μεγάλη “βουτιά”. Μωρά ούρλιαζαν, άνθρωποι που βρίσκονταν μπροστά μου χτυπούσαν το κεφάλι τους στο ταβάνι» δήλωσε λίγο αργότερα ένας επιβάτης της πτήσης.

«Αρχικά υπήρξε για πέντε δευτερόλεπτα αναταράξεις και ξαφνικά το αεροσκάφος άρχισε να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση» περιέγραψε απο την πλευρά του τι συνέβη ο Άλεξ Έμκε από τη Νέα Υόρκη.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρία αναφέρει: “Η πτήση από την Αθήνα στη Φιλαδέλφιεα υπέστη σοβαρές αναταράξεις λίγο πριν την προσγείωση του αεροσκάφους στη Φιλαδέλφεια. Η ένδειξη “προσδεθείτε” ήταν ενεργοποιημένη. Τρεις επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο”.