Παρίσι: Ψάχνουν το αμάξι που έπεσε πάνω σε στρατιώτες - Καταδίκη απ' την υπ. Άμυνας

Συναγερμός έχει σημάνει στην Γαλλική πρωτεύουσα καθώς – όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης – ένα όχημα έπεσε πάνω σε στρατιώτες. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 6: οι 2 νοσηλεύονται με κατάγματα, άλλοι τέσσερις πιο ελαφρά, ενώ κανενός η ζωή δεν απειλείται.

Το περιστατικό έγινε στο προάστιο Λεβαλουά – Περέ του Παρισιού, στις 8 το πρωί τοπική ώρα. Δεν υπάρχει ακόμη κάποια ενημέρωση για το αν πρόκειται για επίθεση ή για τροχαίο, ούτε εάν ο οδηγός ήταν μόνος του ή εάν είχε συνεπιβάτες. Οι αρχές αναζητάν το όχημα αυτή την ώρα.

 

 

Ο δήμαρχος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος δήλωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην επρόκειτο για ηθελημένη πράξη, καθώς όπως είπε το αυτοκίνητο μάρκας BMW, είχε πάρει θέση απέναντι από τον στρατώνα και περίμενε κάποιος να βγει για να επιτεθεί.

Μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως άκουσε ένα δυνατό «μπαμ» και αμέσως μετά είδε τους στρατιώτες στο έδαφος.

Την ώρα του συμβάντος, οι στρατιώτες μόλις είχαν βγει από τον στρατώνα τους για να επιβιβαστούν σε στρατιωτικό όχημα που θα τους μετέφερε στην περιοχή, κοντά στο δημαρχείο του προαστίου, για να αναλάβουν βάρδια, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας που ισχύουν στην γαλλική πρωτύουσα μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις.

 

 

Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί καταδίκασε σήμερα ως «δειλή ενέργεια» την επίθεση ενός αυτοκινήτου εναντίον στρατιωτικών που πραγματοποιούσαν περιπολία στο Λεβαλουά-Περέ, κοντά στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν έξι από αυτούς, οι τρεις από τους οποίους σοβαρά.

Το τμήμα κατά της τρομοκρατίας της εισαγγελίας του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

«Σήμερα το πρωί γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα) ένα όχημα χτύπησε στρατιωτικούς της επιχείρησης Sentinelle σε περιπολία στο Λεβαλουά-Περέ. Έξι στρατιωτικοί του 35ου συντάγματος πεζικού του Μπελφόρ τραυματίστηκαν, από τους οποίους τρεις πιο σοβαρά, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υπουργός.

 

 

«Ο δράστης, που διαφεύγει, καταζητείται αυτή την ώρα από τις δυνάμεις της τάξης. Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα προσδιορίσει τα κίνητρά του και τις συνθήκες υπό τις οποίες ενήργησε», πρόσθεσε.

Η υπουργός, η οποία αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας να επισκεφθεί τους τραυματίες μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, καταδίκασε «με τη μεγαλύτερη σθεναρότητα αυτή τη δειλή ενέργεια που δεν θα διασπάσει καθόλου την αποφασιστικότητα των στρατιωτικών να εργάζονται για την ασφάλεια των Γάλλων».

Η νομαρχία του διαμερίσματος Ο-ντε-Σεν έκανε από την πλευρά της λόγο για «μια a priori σκόπιμη ενέργεια», αναφερόμενη στο περιστατικό αυτό το οποίο σημειώθηκε τέσσερις ημέρες έπειτα από μια απόπειρα επίθεσης εναντίον στρατιωτών της Sentinelle στο σημείο όπου βρίσκεται ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μπροστά από ένα στρατόπεδο που βρίσκεται στο κέντρο του Λεβαλουά- Περέ, σύμφωνα με τον Πατρίκ Μπαλκανί, δήμαρχο αυτού του «ήσυχου και ασφαλούς» προαστίου, όπου, σύμφωνα με τον ίδιον, «δεν έχουν σημειωθεί ποτέ περιστατικά».

«Σήμερα το πρωί στην έξοδο του στρατώνα τους, οι στρατιωτικοί μας βγήκαν σε ομάδα για να πάνε να κάνουν την περιπολία τους και ένα όχημα BMW που ήταν προηγουμένως σταθμευμένο στη λεωφόρο τους χτύπησε», πρόσθεσε ο Μπαλκανί στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.