Αυτός είναι ο ύποπτος της επίθεσης στη Βαρκελώνη-13 επιβεβαιωμένοι νεκροί (UPD)

Σε 13 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση με το φορτηγάκι στην τουριστική περιοχή Ράμπλας, στο κέντρο της Βαρκελώνης, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης. Κατά τον υπουργό Εσωτερικών της Καταλωνίας, Χοακίμ Φορν, οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 50.

Κανένα άτομο δεν βρίσκεται οχυρωμένο σε μπαρ της Βαρκελώνης, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας ότι έχει προβεί σε μία σύλληψη για την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία εντόπισε ένα δεύτερο φορτηγάκι που αναζητούσε και το οποίο ενδέχεται να εμπλέκεται στο περιστατικό.

Νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς έπεσε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα LaVanguardia.

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του υπόπτου

Το όνομα και τη φωτογραφία του άνδρα που φέρεται να νοίκιασε το λευκό βαν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στους πεζούς στη Las Rampla της Βαρκελώνης έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική πολιτοφυλακή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το όχημα νοικιάστηκε στο όνομα του Driss Oukabir (Ντρις Ουκαμπίρ), από την πόλη Santa Perpetua de la Mogada.

Πριν από λίγη ώρα, η καταλανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι ο εικονιζόμενος.

 

Οικογένεια Ελλήνων στους τραυματίες της Βαρκελώνης

Μέλη ελληνικής οικογένειας είναι ανάμεσα στους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Θεώνη Ζησιμοπούλου, γραμματέας του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην πόλη.

Όπως δήλωσε η πρόξενος, τραυματίες είναι η γυναίκα με τα δύο παιδιά, ενώ ο πατέρας είναι καλά στην υγεία του.

Σε συνεχή επαφή ο Ραχόι

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες έπειτα από την επίθεση στη Βαρκελώνη και χαρακτήρισε προτεραιότητα το να προσφερθεί φροντίδα στους ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί.

Από τον Ιούλιο του 2016 τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει οχήματα με τα οποία έπεσαν πάνω σε κόσμο σε επιθέσεις στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων στη Νίκαια, το Βερολίνο, το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη.