Σεισμός στην Ιταλία: Νεκρές δύο γυναίκες - Διασώθηκε και το δεύτερο παιδάκι (φώτος&βίντεο)

Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους, επτά άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε συντρίμμια και 39 άτομα τραυματίστηκαν στην περιοχή Κασαμίστιολα, από τη σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε ανοιχτά του νησιού Ίσκια -κοντά στη Νάπολη της Ιταλίας, το βράδυ της Δευτέρας- προκαλώντας την κατάρρευση κτηρίων και μιας εκκλησίας.

Κατά την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, η μία νεκρή είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα, με τον θάνατό της να οφείλεται στην πτώση μέρους του τοίχου της τοπικής εκκλησίας, λόγω του σεισμού.

Οι έρευνες κάτω από τα ερείπια συνεχίζονται καθώς υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. Μεταξύ αυτών, τα δύο αδελφάκια του μωρού, ηλικίας τεσσάρων και έξι ετών, που επίσης παγιδεύτηκαν στα ερείπια. Τα νήπια έχουν βρει καταφύγιο κάτω από ένα κρεβάτι. Υστερα από ώρες οι διασώστες, οι οποίοι τους δίνουν νερό και μιλούν μαζί τους, ενώ μετακινούν προσεκτικά τα συντρίμμια, με τα χέρια, για να μην υπάρξει τραυματισμός, κατάφεραν να επεγκλωβίσουν το ένα από τα δυο παιδάκια και συγκεκριμένα το 7χρονο αγοράκι. Παραμένει ωστόσο ακόμη στα συντρίμμια η 4χρονη αδελφή του.

Ζωντανό απεγκλώβισαν οι πυροσβέστες και το δεύτερο από τα τρία αδερφάκια που είχαν παγιδευτεί στα ερείπια του σπιτιού τους μετά τον σεισμό στο νησάκι Ίσκια, στον κόλπο της Νάπολης στην Ιταλία.

 

 

Σε λίγα μέτρα απόστασης, όπως μεταδίδει η δημόσια ιταλική τηλεόραση, ένα κτίριο κατέρρευσε και επτά άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα κάτω από τα ερείπια.

Στο λιμάνι της Ίσκια διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Μέρος του νοσοκομείου του Λάκκο Αμένο, στο ίδιο νησί, εκκενώθηκε, διότι εντοπίσθηκαν ρωγμές στους τοίχους.

Αρχικά το Ιταλικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Γεωφυσικής εκτίμησε το μέγεθος του σεισμού στα 3,6 Ρίχτερ, αναβαθμίζοντάς το αργότερα στους 4 βαθμούς.