Δύο νεκροί και 39 τραυματίες από τον σεισμό στην Ίσκια της Ιταλίας

Δύο νεκροί και 39 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τον σεισμό των 4 Ρίχτερ που έπληξε χθες βράδυ το νησί της Ίσκια, στα ανοικτά της Νάπολης.

Ειδικότερα, μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε την ζωή της από κατάρρευση τμήματος τοπικής εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi, μια ακόμη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

Τα σωστικά συνεργεία μετά από τιτάνιες προσπάθειες κατάφεραν να διασώσουν ένα βρέφος 7 μηνών που ήταν εγκλωβισμένο κάτω από τα χαλάσματα ενός σπιτιού, το οποίο κατέρρευσε στο Κάζα Μιτσόλα της Ίσκια. Όταν ανασύρθηκε ζωντανό το μωρό οι διασώστες ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μαζί με τη μητέρα του, η οποία είναι έγκυος.

Πλέον οι προσπάθειες των διασωστών έχουν εστιαστεί στον απεγκλωβισμό των δυο αδελφών του βρέφους, ηλικίας 4 και 6 ετών. Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τα παιδιά επικοινωνούν με τους διασώστες τηλεφωνικώς καθώς έχουν βρει καταφύγιο κάτω απο ένα κρεβάτι.

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα και μια γυναίκα από τα ερείπια.