Wall Street Journal: Η Βρετανία ακολουθεί την καταστροφική συνταγή Βαρουφάκη για το Brexit!

Τον Γιάνη Βαρουφάκη “βλέπει” η οικονομική εφημερίδα Wall Street Journal πίσω απ’ τις διαπραγματεύσεις της Βρετανίας για το Brexit, σε άρθρο της που τιτλοφορείται: «Τι μπορούν να μάθουν οι διαπραγματεύσεις του Brexit από την Ελλάδα».

«Εάν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit έχουν ξεκινήσει με “θύελλα” μετά την καλοκαιρινή διακοπή, κατηγορήστε τον Γιάνη Βαρουφάκη», γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο της εφημερίδας ο δημοσιογράφος Σάιμον Νίξον. «Φαίνεται ότι για ορισμένους Βρετανούς υπουργούς, στην πρώτη θέση της λίστας με τα δημοφιλέστερα βιβλία για το καλοκαίρι ήταν το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών “Ενήλικοι στο δωμάτιο” -ο προσωπικός απολογισμός του της ελληνικής οικονομικής κρίσης, στην οποία “πρωταγωνίστησε” το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Στο άρθρο τονίζεται ότι ο πρώην υπουργός της Ελλάδας είναι για τους αριστερούς ο «ηγέτης» της παγκόσμιας αντίστασης κατά της λιτότητας, ενώ για την ευρωσκεπτικιστική δεξιά είναι ο άνθρωπος που έφτασε μια… ανάσα από το μεγαλύτερο «όνειρό τους» -την καταστροφή του ευρώ.

Και συνεχίζει: «Για πολλούς που είχαν άμεση ανάμειξη με την ελληνική οικονομική κρίση -τουλάχιστον στην Ελλάδα- αυτή η λεοντοποίηση του κ. Βαρουφάκη είναι σουρεαλιστική. Βλέπουν την απεικόνιση της θαρραλέας Ελλάδας -που γονάτισε λόγω της άκαμπτης γραφειοκρατίας των Βρυξελλών την ώρα που οι υποτιθέμενοι σύμμαχοί της στέκονταν στο περιθώριο, τρομοκρατημένοι ότι θα αποξενώσουν τους Γερμανούς “πληρωτές” τους- ως σοβαρά διεστραμμένη» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Τέλος, ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι όντως υπάρχουν «διδάγματα» που μπορεί να αντλήσει η Βρετανία από την ελληνική κρίση αλλά πρέπει να… προσέξει να μην επιλέξει τα λανθασμένα.