Ο τρομοφόβος κυριεύει την Ολλανδία - Με ζαρντινιέρες μπλοκάρουν τα φορτηγά θανάτου

Μία – μία οι χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να θωρακιστούν ενάντια σε πιθανά τρομοκρατικά χτυπήματα. Μετά και το τελευταίο μακελειό στη Βαρκελώνη, κι αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές ετοιμάζουν επιθέσεις σε ευρωπαϊκά τρένα, οι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις οχυρώνονται.

Έτσι και στην Ολλανδία, λαμβάνονται νέα μέτρα ασφαλείας, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές της. Εξάλλου το Άμστερνταμ, με τα γραφικά κανάλια, τα σπουδαία μουσεία και τη συνοικία με τα κόκκινα φώτα, προσελκύει 17 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησε το 2016 το Amsterdam Marketing.

Στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δημαρχείου του Άμστερνταμ, αναφέρεται ότι ο δήμαρχος ‘Εμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν, ο εισαγγελέας και οι δυνάμεις της τάξης συναντήθηκαν με αξιωματούχους «μεγάλων τουριστικών αξιοθέατων για να μιλήσουν για την τρέχουσα τρομοκρατική απειλή. Η συνεδρίαση οργανώθηκε μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στην Ισπανία», που προκάλεσαν τον θάνατο 16 ανθρώπων, ανέφερε ο δήμαρχος.

«Μπορούν να ληφθούν πρόσθετα μέτρα σε συγκεκριμένα σημεία», επεσήμανε ο ‘Εμπερχαρντ φαν ντερ Λάαν που θέλει κυρίως να περιορίσει τις ουρές και να προστατέψει καλύτερα τους ανθρώπους που τις σχηματίζουν. «Συμφωνήσαμε επίσης ότι οι εκπρόσωποι των τουριστικών αξιοθέατων θα εκπαιδευτούν με την αστυνομία και τις υπηρεσίες διάσωσης για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση απειλής για τρομοκρατική επίθεση», πρόσθεσε.

 

 

Από τις περιοχές που θα εστιάσουν οι αρχές, είναι το δημοφιλές κέντρο Heineken Experience της ιστορικής ζυθοποιίας και η Πλατεία των Μουσείων, όπου βρίσκονται το Μουσείο Βαν Γκογκ, το Rijksmuseum (Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας) και το Μουσείο Stedelijk (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και Ντιζάιν).

Βέβαια όπως είπε κι ο δήμαρχος: «δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα μιας επίθεσης. Επιπλέον, δεν είναι ευκταίο να ληφθούν μέτρα σε κάθε χώρο όπου θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί επίθεση. Η επίπτωση στην καθημερινή ζωή θα επηρέαζε σε βαθμό απαράδεκτο».

 

 

Την ίδια ώρα αυξημένα μέτρα προστασίας λαμβάνονται και στο Ρότερνταμ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας. Ένα από αυτά που διχάζει δικαιολογημένα, είναι η τοποθέτηση γιγάντιων ζαρντινιέρων για να εμποδίζεται η πρόσβαση στο κέντρο της πόλης με αυτοκίνητο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίθεση.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ