Έγκυος πάλι η Κέιτ - Τα σοβαρά προβλήματα της εγκυμοσύνης της

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ περιμένουν το τρίτο τους παιδί.

Και στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ είναι «ενθουσιασμένη με το νέο». Ωστόσο, λόγω έντονης ναυτίας η Κέιτ Μίντλετον δεν θα μπορέσει τελικά να πραγματοποιήσει τη σημερινή προγραμματισμένη της επίσκεψη σε έναν παιδότοπο στο Λονδίνο.

«Η Κέιτ ταλαιπωρείται από οξύτατη πρωινή αδιαθεσία και δέχεται ιατρική φροντίδα στο Παλάτι. Οι επίσημες υποχρεώσεις της για σήμερα ακυρώθηκαν», αναφέρεται.

Όπως και στις πρώτες δύο εγκυμοσύνες της, η Δούκισσα πάσχει από υπερέμεση κύησης. Μία σπάνια διαταραχή που εμφανίζεται συνήθως σε πολύδυμες κυήσεις, δηλαδή δίδυμα ή τρίδυμα, τα οποία ως επί το πλείστον προκύπτουν από υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Η συγκεκριμένη ασθένεια παρουσιάζει συμπτώματα όμοια με αυτά της πρωινής ναυτίας, όμως είναι πολύ πιο έντονα και πιο επικίνδυνα, για αυτό και κάποιοι την αποτελούν «σοβαρή ναυτία κύησης».

Το βρέφος που έρχεται θα είναι το πέμπτο στη σειρά διαδοχής στον θρόνο. Ο 35χρονος Ουίλιαμ είναι ο μεγαλύτερος γιος του πρίγκιπα Κάρολου, πρώτου στη σειρά διαδοχής στον θρόνο, και εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.