Πτήση "Μπεν Χουρ" της British Airways: Έκαναν το Λονδίνο – Αθήνα σε 33 ώρες!

Πτήση – θρίλερ έζησαν επιβάτες σε πτήση της British Airways που έκαναν τη διαδρομή Λονδίνο – Αθήνα σε … 33 ώρες!

Η πτήση “Μπεν Χουρ” έγινε την περασμένη Τρίτη, και το περιστατικό δημοσιοποίησαν βρετανικά μέσα ενημέρωσης χθες Πέμπτη.

Τι ακριβώς συνέβη; Οι επιβάτες ενημερώθηκαν αρχικά ότι η πτήση από το αεροδρόμιο του Χίθροου ακυρώθηκε, λόγω βλάβης σε προειδοποιητικό φως του πιλοτηρίου. Κι ενώ περίμεναν το δεύτερο αεροσκάφος τους είπαν ότι δεν μπορούσε να απογειωθεί, καθώς το πλήρωμα είχε υπερβεί το ωράριο εργασίας. Μάλιστα, σύμφωνα με επιβάτη της εφιαλτικής πτήσης, ο πιλότος τους είπε πως «ήταν η πιο ντροπιαστική ανακοίνωση που έχει κάνει ποτέ στην καριέρα του».

Έτσι οι επιβάτες αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχείο του Λονδίνου. Την επόμενη μέρα επιβιβάστηκαν επιτέλους σε τρίτο αεροσκάφος κι ενώ βρισκόντουσαν στον αέρα, πήρε φωτιά ο δεξιός κινητήρας!

«Είμαι άθεος, αλλά εκείνη τη στιγμή προσευχήθηκα. Οι καρδιές μας κόντευαν να σπάσουν. Οι επιβάτες πίσω μου έλεγαν ότι μπορούν να διακρίνουν τις φλόγες», δήλωσε χαρακτηριστικά 67χρονος επιβάτης.

Ο πιλότος έκλεισε τον δεξιό κινητήρα και το αεροσκάφος επέστρεψε στο Χίθροου. Τελικά, ώρες μετά, οι επιβάτες της British Airways έφτασαν στην Αθήνα με ένα τέταρτο αεροπλάνο.