Πρώτη μέρα στο σχολείο για το σκελετωμένο αγοράκι απ' τη Νιγηρία

Πριν από ένα χρόνο περίπου, η φωτογραφία ενός «σκελετωμένου» παιδιού από τη Νιγηρία, το οποίο είχαν εγκαταλείψει οι γονείς του επειδή πίστευαν ότι είναι μάγος, έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση. Μια φωτογραφία που χαράχτηκε στη μνήμη όλων ως μία από τις πιο συγκλονιστικές του περασμένου έτους.

 

 

Συγκεκριμένα, ήταν 30 Ιανουαρίου του 2016 όταν η Anja Ringgren Loven από τη Δανία, που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην παροχή βοήθειας στην Αφρική, πλησίασε το παιδί και του έδωσε νερό από ένα μπουκάλι που είχε μαζί της, καταφέρνοντας να του σώσει τη ζωή.

Το μικρό αγόρι βρέθηκε να περιφέρεται ολομόναχο στο δρόμο για οκτώ ολόκληρους μήνες, τρώγοντας πεταμένο φαγητό από τους ντόπιους. Χάρη στην ευαισθησία της Loven, η εξέλιξη της υγείας του παιδιού είναι αξιοθαύμαστη. Μέσα σε δώδεκα μήνες μεταμορφώθηκε σε ένα υπέροχο και υγιέστατο πλάσμα, το οποίο ανταποκρίθηκε πλήρως στη θεραπεία που υποβλήθηκε.

Αυτή την εβδομάδα ο μικρός Hope ξεκίνησε να πηγαίνει στο σχολείο, επιδεικνύοντας τη θαυματουργή του ανάρρωση μετά από ένα χρόνο υπό τη φροντίδα της Anja Ringgren Loven και της ομάδας της. Η ίδια μοιράστηκε μια συγκινητική φωτογραφία από την πρώτη μέρα του Hope στο σχολείο. Μάλιστα, για να δώσει έμφαση στην τεράστια βελτίωση της υγείας του, επανέλαβε την ίδια σοκαριστική φωτογραφία, δίνοντας ξανά νερό στο μικρό αγόρι όπως τότε, όμως σήμερα αυτό το αποστεωμένο παιδί έχει δώσει τη θέση του σε ένα όμορφο και υγιέστατο αγοράκι.

http://www.infokids.gr/