Η κυβέρνηση Μακρόν ποινικοποιεί το καμάκι στο δρόμο!

Η υφυπουργός Ισότητας της Γαλλίας, Μαρλέν Σιαπά κατάφερε να στρέψει εναντίον της ακόμη και τις φεμινίστριες της χώρας!
Με ανακοίνωσή της ενημέρωσε ότι δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας που θα εξετάσει τη δυνατότητα επιβολής προστίμων για την σεξουαλική παρενόχληση γυναικών στο δρόμο.

Στην ομάδα συμμετέχουν στελέχη από τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης και αντικείμενο μελέτης της θα είναι και το κατά πόσο είναι ρεαλιστικό να μοιράζουν πρόστιμα αυτόματα σε όποιον κάνει σεξουαλική παρενόχληση σε μια γυναίκα στο δρόμο.

Η Σιαπά δήλωσε ότι το σχέδιό της για πρόστιμα είναι εντελώς ρεαλιστικό: «Όχι μόνο μπορεί να υλοποιηθεί, αλλά θα υλοποιηθεί», βεβαίωσε ανένδοτη.

Τι εννοεί όμως λέγοντας σεξουαλική παρενόχληση εναντίον γυναικών; Τα πειράγματα, τα βλέμματα, τα σφυρίγματα ή οι πονηρές κινήσεις! Γιατί όπως δήλωσε η υφυπουργός Ισότητας θέλει να καταπολεμήσει «αυτή την γκρίζα ζώνη μεταξύ αμοιβαίου φλερτ και σεξουαλικής επίθεσης».

Κι ως ήταν αναμενόμενο οι αντιδράσεις είναι έντονες!
Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των αστυνομικών δήλωσε ότι αυτό το μέτρο «δεν είναι παρά μια τιμωρία ακόμη που δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί. Τέτοια γεγονότα δεν γίνονται μπροστά μας συνήθως. Θα είναι ο λόγος μου εναντίον του λόγου σου, δεν θα βρούμε ποτέ άκρη».

Στην ίδια γραμμή και η φεμινιστική οργάνωση Osez le féminisme: «Αν η σεξουαλική παρενόχληση σημαίνει ένα απλό πρόστιμο, τότε ακόμη και οι πραγματικές σεξουαλικές επιθέσεις, που είναι δύσκολο να τις αποδείξει κάποιος, θα θεωρούνται απλά καμάκι».