Επιζών του μακελειού στο Μπατακλάν αυτοκτόνησε δυο χρόνια μετά

Λίγο μετά τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν του Παρισιού, ένας από τους επιζώντες του μακελειού με τους 89 νεκρούς έβαλε τέλος στη ζωή του.

Ο ηλικίας 31 ετών Γκιγιόμ Βαλέτ υπέφερε ψυχολογικά τραύματα μετά την επίθεση του ISIS που προκάλεσε το θάνατο 130 ανθρώπων στις 13 Νοεμβρίου του 2015 στο Παρίσι. Ο νεαρός είχε αρνηθεί να λάβει βοήθεια από μια ομάδα υποστήριξης των θυμάτων καθώς και από την οικογένειά του, μολονότι τον παρακολουθούσε ψυχολόγος. Δυστυχώς, όμως, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα ψυχολογικά του προβλήματα κι έτσι αυτοκτόνησε στις 24 Νοεμβρίου.

Η οργάνωση «13Onze15: Fraternité et Verite», που δημιουργήθηκε για να παράσχει βοήθεια σε συγγενείς των θυμάτων και επιζώντες αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook: «Πρέπει να θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε επίγνωση της ανάγκης να μας συνοδεύουν μέλη της οικογένειας, μιας οργάνωσης, ενός ψυχιάτρου ή ψυχολόγου. Το ψυχολογικό τραύμα που προκάλεσαν αυτές οι επιθέσεις είναι βαθύ, επίμονο, και πρέπει να αντιμετωπίζεται δεόντως.»

Ένοπλοι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στον πολυχώρο Μπατακλάν στο Παρίσι στη διάρκεια συναυλίας του αμερικανικού συγκροτήματος Eagles of Death Metal και άνοιξαν πυρ κατά του ανυποψίαστου πλήθους. Τρεις καμικάζι επιτέθηκαν επίσης στο Stade de France, ενώ άνοιξαν πυρ σε καφετέριες και εστιατόρια στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.