"Δεν υπήρξε καμία απολύτως συνεννόηση με τη Ρωσία" λέει ο Τραμπ

Κατηγορηματικός ότι δεν υπήρξε «καμία απολύτως συνεννόηση» με τη Μόσχα εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με φόντο την παραδοχή του πρώην συμβούλου του, Μάικλ Φλιν, ότι είπε ψέματα στο FBI σχετικά με τις επαφές που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας.

Στο μεταξύ, καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην έρευνα για τυχόν ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του κ. Φλιν, ο οποίος δέχθηκε να συνεργασθεί με τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Φλιν δήλωσε ένοχος, ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή στην Ουάσιγκτον, παραδεχόμενος ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις στους ερευνητές σχετικά με τις συνομιλίες του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας Σεργκέι Κισλιάκ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του κατηγορητηρίου, το περιεχόμενο των οποίων επιβεβαίωσε δια της υπογραφής του, ο κ. Φλιν έδρασε βάσει των οδηγιών ενός «πολύ υψηλόβαθμου υπευθύνου» της προεδρικής μεταβατικής ομάδας. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, φέρεται ότι πρόκειται για τον Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρό του κ. Τραμπ.

Πάντως, οι επαφές με τον απεσταλμένο της Μόσχας είναι μεταγενέστερες της προεκλογικής εκστρατείας και της νίκης του κ. Τραμπ. Αφορούσαν μια απόφαση του ΟΗΕ για το Ισραήλ, τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, αλλά όχι τις δραστηριότητες της προεκλογικής εκστρατείας.