Μυστηριώδης θάνατος Καναδού δισεκατομμυριούχου και της συζύγου του

Μυστηριώδες πέπλο καλύπτει τον θάνατο του Καναδού δισεκατομμυριούχου και φιλάνθρωπου Berry Sherman και της συζύγου του οι οποίοι την Παρασκευή βρέθηκαν νεκροί στο σπίτι τους με την τοπική αστυνομία να χαρακτηρίζει το περιστατικό του θανάτου τους ως “ύποπτο”.

Ο Sherman, υπήρξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του Καναδά, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η περιουσία του ανέρχεται σε $3,2 δισεκατομμύρια, και ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος του φαρμακευτικού κολοσσού, Apotex, εταιρεία η οποία παράγει γενόσημα φάρμακα και τα εξάγει σε όλο τον κόσμο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή η αστυνομία, η έπαυλη του ζευγαριού δεν φαίνεται να παραβιάστηκε και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως αυτή την στιγμή δεν αναζητείται κάποιος ύποπτος για την υπόθεση.

Σύμφωνα ωστόσο με τον ντετέκτιβ Brandon Price ο οποίος μίλησε στην τοπική τηλεόραση οι ερευνητές δεν έχουν αποκλείσει ακόμα το ενδεχόμενο της δολοφονίας.

Τα νέα του θανάτου του ζευγαριού έχουν σοκάρει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά ολόκληρο τον Καναδά με τον ίδιο μάλιστα τον πρωθυπουργό, Justin Trudeau μέσα από ανάρτησή του στο twitter να εκφράζει την βαθιά οδύνη του και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους φίλους του ζευγαριού.

Την θλίψη του όμως εξέφρασε και ο υπουργός υγείας του Καναδά, Eric Hoskins, ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του ζευγαριού και ο οποίος στο μήνυμά του υπογράμμισε τη φιλανθρωπική τους δράση, και την ηγετική τους θέση στο χώρο της υγείας.

Οι αρχές επεσήμαν πως ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στην έπαυλη λίγο πριν από το μεσημέρι της Παρασκευής με τον αστυνομικό David Hopkinson να τονίζει πως “τα αίτια του θανάτου τους μοιάζουν ύποπτα και πως η αστυνομία ερευνά την υπόθεση με αυτόν τον τρόπο”.

Το ζευγάρι πρόσφατα είχε βάλει πωλητήριο στο πολυτελές σπίτι του. Μάλιστα, ο άνθρωπος που ειδοποίησε την αστυνομία ήταν ο μεσίτης που είχε αναλάβει την πώληση και που είχε επισκεφθεί την έπαυλη με σκοπό να το ετοιμάσει για τους υποψήφιους αγοραστές που θα πήγαιναν να το δουν.

Η εταιρεία Apotex σε ανακοίνωσή της εξέφρασε τα συλληπητήριά της και το των εργαζομένων της σοκ της στο άκουσμα του πρόωρου χαμού του ιδιοκτήτη της.

Το ζευγάρι είχε τέσσερα παιδιά.