Αφίσες κατά της Μέριλ Στριπ γέμισαν το Λος Άντζελες: "Ήξερε" για τον Γουάινσταϊν

Γέμισαν με αφίσες της Μέριλ Στριπ οι δρόμοι του Λος Άντζελες τις τελευταίες ώρες. Στις αφίσες, που είναι βασισμένες στο έργο της καλλιτέχνιδας Μπάρμπαρα Κροάγκερ, απεικονίζεται η ηθοποιός Μέριλ Στριπ μαζί με τον Χάρβεϊ Γουάινστάιν και τη φράση «She Knew» στο πρόσωπό της.

Είναι άγνωστο ποιος κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη πράξη αλλά το μήνυμα είναι σαφές: Η 68χρονη ηθοποιός κατηγορείται ότι ήξερε, πράγμα που κατ’ επέκταση σημαίνει ότι επέτρεπε να συμβαίνουν όλα αυτά τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και επίθεσης για τα οποία κατηγορείται ο γνωστός παραγωγός.

Τι συνέβη με τη Ρόουζ ΜακΓκόουαν

Από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις που διέπραττε ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, η Μέριλ Στριπ υποστήριξε σθεναρά τις γυναίκες-θύματα της υπόθεσης αυτής.

Στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών, ένα από τα θύματα του παραγωγού, η Ρόουζ Μακ Γκόουαν, ανήρτησε στο Twitter σχόλιο με το οποίο κατηγορεί τους αστέρες που αποφάσισαν να φορέσουν μαύρα στην τελετή, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τη σεξουαλική παρενόχληση. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η Μέριλ Στριπ. Συγκεκριμένα στο ποστάρισμά της, το οποίο πλέον έχει σβηστεί γράφει χαρακτηριστικά «Ηθοποιοί σαν την Μέριλ Στριπ… Η σιωπή σας είναι το πρόβλημα»

Ωστόσο, η Μέριλ Στριπ απάντησε ότι δεν γνώριζε για τη συμπεριφορά του Γουάινσταϊν.

Μέσω ανακοίνωσης την οποία παραχώρησε στην Huffigton Post, ανέφερε ότι νιώθει «πληγωμένη» από την «επίθεση» της Μακ Γκόουαν και ότι «δεν γνώριζε» για την ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά του Ουάινσταϊν. Όπως εκείνη δήλωσε, «ποτέ στη ζωή μου δεν προσκλήθηκα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του» και προσέθεσε «με χρειαζόταν πολύ περισσότερο από ό,τι τον χρειαζόμουν εγώ, και έτσι κατέστησε σαφές ότι δεν επρόκειτο να μάθω τίποτα».

«Η Ρόουζ υπέθεσε και αναμετέδωσε κάτι ψεύτικο για εμένα και θα ήθελα να της πω την αλήθεια», συνεχίζει η Μέριλ Στριπ, ενώ τονίζει ότι έδωσε και το τηλέφωνό της στη Μακ Γκόουαν, μέσω κοινών φίλων, αλλά ουδέποτε της τηλεφώνησε.

«Λυπάμαι πολύ που με βλέπει σαν αντίπαλο γιατί και οι δύο, μαζί με όλες τις γυναίκες του κλάδου μας, στεκόμαστε απέναντι στον ίδιο αδυσώπητο εχθρό», κατέληξε η δημοφιλής ηθοποιός.