Αυστραλία: 17χρονος παρέμενε εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητό του για 30 ώρες (βίντεο)

Σώθηκε τελικά ο 17χρονος που είχε παγιδευτεί στο αυτοκίνητο του για 30 ώρες στην Αυστραλία. Ο νεαρός βρέθηκε ζωντανός, αφού ο πατέρας του από ένστικτο αποφάσισε να ψάξει τον γιο του με ελικόπτερο.

Στον αυτοκινητόδρομο του New South Wales την Κυριακή το όχημα του 17χρονου, Σάμιουελ Λέθμπριτζ, ξέφυγε από την πορεία του, με αποτέλεσμα να παγιδευτεί. Τη συγκεκριμένη ημέρα ο νεαρός κατευθυνόταν προς το σπίτι ενός φίλου του και ενώ η οικογένεια του περίμενε να τους ενημερώσει, αυτό δεν έγινε ποτέ. Οι γονείς του, λοιπόν, ειδοποίησαν την αστυνομία.

Ωστόσο, ο πατέρας του 17χρονου αποφάσισε να τον ψάξει με ελικόπτερο που νοίκιασε, αφού θυμήθηκε ένα παρόμοιο περιστατικό που είχε συμβεί πριν πέντε χρόνια. “Δυστυχώς, ο άνθρωπος τότε απεβίωσε, επειδή κανένας δεν τον βρήκε για πέντε ημέρες. Δεν θα αφήσω να συμβεί κάτι τέτοιο” δήλωσε σε τοπικό δίκτυο.

Ο πατέρας υποστήριξε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε στο παιδί του, γιατί η εξαφάνιση δεν είναι κάτι που ταίριαζε στο χαρακτήρα του.

“Πήγαμε και νοικιάσαμε ένα ελικόπτερο. Τον βρήκε σε δέκα λεπτά” είπε ο πατέρας του.

Η οικογένεια εντόπισε το παιδί κάπου στα 20 μέτρα μακριά από έναν αυτοκινητόδρομο, 100 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ και μάλιστα οι διασώστες χρειάστηκαν περισσότερο από μια ώρα για να βγάλουν τον 17χρονο από το αυτοκίνητο, όπου είχε παγιδευτεί κάτω από το ταμπλό.

Μετά τη διάσωση του οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με πολλαπλά κατάγματα και παραμένει σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι αρμόδιοι θεωρούν ότι είναι τυχερός που ακόμα ζει, ενώ η αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.