Σκηνές σε πάρκινγκ και πάρκα στήνουν οι αρχές στην Καλιφόρνια για την αντιμετώπιση της γρίπης (photos)

Χαμός γίνεται στα νοσοκομεία της Καλιφόρνια από την επιδημία της γρίπης, η οποία απειλεί ακόμα και τα κατοικίδια. Οι αρχές για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά έχουν στήσει σκηνές σε χώρους πάρκινγκ.

Σε υπαίθριους χώρους όπου έχουν στηθεί τέντες οι αρχές προσπαθούν να απομονώσουν τα περιστατικά, ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της νόσου.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι η χειρότερη επιδημία των τελευταίων 13 ετών που πλήττει τις ΗΠΑ.

Ο συγκεκριμένος ιός έχει εξαπλωθεί σε 49 πολιτείες εκτός από τη Χαβάη και τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ντάλας, τέσσερις στο Τενεσί και 42 στην Καλιφόρνια.

Στα νοσοκομεία γίνεται χαμός. Οι νοσηλευτές απαγορεύουν στα παιδιά να επισκεφθούν τους γονείς τους για να μην κολλήσουν, αλλά και να μην εξαπλώσουν την νόσο. Επίσης, πολλές χειρουργικές επεμβάσεις ακυρώνονται αν δεν κριθούν σημαντικές.

“Αυτά είναι πράγματα που συνήθως δεν κάνουμε, αλλά σε μια κρίση όπως αυτή, τα εξετάζουμε”, δήλωσε η Μισέλ Γγάνετ, νοσοκόμα, στη νότια Καλιφόρνια.

Τα μέλη του προσωπικού του Ιατρικού Κέντρου Memrance του Torrance εργάζονται επιπλέον ώρες για να φροντίσουν τους ασθενείς, ορισμένοι από τους οποίους νοσούν από πνευμονία. Στο νοσοκομείο Loma Linda παρατηρείται το αδιαχώρητο.

Συγκεκριμένα από τον περασμένο Οκτώβριο 42 άνθρωποι στην Καλιφόρνια, ηλικίας κάτω των 65 ετών, πέθαναν από τη γρίπη. Αντιθέτως από την ίδια γρίπη πέρυσι πέθαναν μόλις εννιά άνθρωποι. Η κορύφωση κάθε γρίπης με διάρκεια από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο, γίνεται τον Φεβρουάριο.

“Είναι σαν να προσπαθείς να σερφάρεις σε ένα τσουνάμι”, δήλωσε ο καθηγητής Μπράιαν Τζόνστον στο ιατρικό κέντρο «White Memorial στο Boyle Heights», εξηγώντας την προσπάθεια των γιατρών να ελέγξουν την κατάσταση.