Απάντηση – πρόκληση του τουρκικού ΥΠΕΞ σε Τσίπρα: Κοιτάξτε στο υπουργικό σας συμβούλιο για επιθετικότητα

Έντονη ήταν η αντίδραση της Τουρκίας στη δήλωση που έκανε χθες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Νταβός, περί επιθετικότητας της Άγκυρας, με το τουρκικό ΥΠΕΞ να απαντά μέσω μιας προκλητικής ανακοίνωσης.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ,Χαμί Ακσόι, τονίζει πως ο έλληνας πρωθυπουργός «θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο υπουργικό του συμβούλιο για απτά παραδείγματα επιθετικότητας», «φωτογραφίζοντας» με αυτό τον τρόπο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Η δήλωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Δεν είναι δυνατόν για εμάς να αποδεχθούμε τη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα εναντίον της Τουρκίας, χθες στο Νταβός.

Νομίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε μάλλον να κοιτάξει στο υπουργικό του συμβούλιο για απτά παραδείγματα «επιθετικότητας». Όλοι γνωρίζουν ότι κάποιοι από τους συναδέλφους του ταιριάζουν τέλεια με τον ορισμό του»

Η δήλωση Τσίπρα από το Νταβός

Ο Αλέξης Τσίπρας εχθές από το Νταβός αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, είχε τονίσει ανάμεσα σε άλλα: «Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που αφορά στο μέλλον της Ευρώπης. Πρέπει να βρούμε μόνιμες λύσεις. Υπάρχουν δύο δρόμοι: ή σπρώχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και περιμένουμε, ή το αντιμετωπίζομε με δυναμισμό. Ανέλαβα τα ηνία της χώρας εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης με προβλήματα στην περιοχή, εντάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο, το Κυπριακό. Και με έναν επιθετικό γείτονα, μερικές φορές απρόβλεπτο, με μια επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στο Αιγαίο».

Πάντως, η επιθετικότητα που… αρνείται η Άγκυρα, εκδηλώθηκε για ακόμη μια ημέρα στην πράξη: Σήμερα, Πέμπτη, τουρκικά μαχητικά –τα οποία ήταν μάλιστα οπλισμένα- προχώρησαν σε πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ σημειώθηκε και μια εικονική αεορμαχία. Τα συνολικά επτά τουρκικά αεροσκάφη – δύο F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό και πέντε ελικόπτερα – προέβησαν επίσης σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.