Ρατσιστική επίθεση στην Ιταλία - Άντρας πυροβόλησε και τραυμάτισε τέσσερις Αφρικανούς (φωτο+βίντεο)

Τουλάχιστον τέσσερις Αφρικανοί μετανάστες τραυματίστηκαν στην πόλη Ματσεράτα της κεντρικής Ιταλίας, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον περαστικών, με ρατσιστικό κίνητρο.

Ο άνδρας συνελήφθη και στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα περίστροφο γκλοκ. Γύρω από το λαιμό του, όπως φαίνεται και από το σχετικό βίντεο, είχε δεμένη την ιταλική σημαία.

Ο δήμαρχος της Ματσεράτα, Ρομάνο Καραντσίνι, έκανε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Μείνετε στα σπίτια σας μέχρι νεωτέρας. Κυκλοφορεί ένας ένοπλος με το αυτοκίνητό του που ανοίγει πυρ στους δρόμους της πόλης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Facebook.

Η ιστοσελίδα της εφημερίδας Corriere della Sera σημειώνει ότι ο ένοπλος πυροβόλησε μέσα από το παράθυρο του αυτοκινήτου του εναντίον δύο νεαρών Αφρικανών μεταναστών σήμερα λίγο μετά τις 11:00 τοπική ώρα τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς, ενώ στη συνέχεια πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν ακόμη μετανάστη και μια Αφρικανή.

Οι πυροβολισμοί σημειώνονται λίγες μόλις μέρες μετά τον εντοπισμό του τεμαχισμένου πτώματος μιας 18χρονης Ιταλίδας μέσα σε δύο βαλίτσες. Σε σχέση με τη δολοφονία της έχει συλληφθεί ένας Νιγηριανός μετανάστης και ιταλικά μέσα ενημέρωσης συνδέουν το σημερινό γεγονός με τη δολοφονία της.