Οι Έλληνες της ομογένειας βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν για τη Μακεδονία (φωτος+βίντεο)

Την ώρα που το συλλαλητήριο λάμβανε χώρα στο Σύνταγμα, Έλληνες και Κύπριοι πραγματοποιούσαν πορεία σε χώρες του εξωτερικού.

Στους δρόμους οι Κύπριοι

Περίπου 200 άτομα συμμετείχαν στην πορεία στη Λεμεσό, που οργάνωσαν το ΕΑΚ και μαθητικές και φοιτητικές ανεξάρτητες οργανώσεις. Σύμφωνα με το sigmalive η πορεία ξεκίνησε από το Διοικητήριο και κατέληξε στην Πλατεία Ηρώων, ενώ ολοκληρώθηκε λίγο μετά το απόγευμα.

Στη Λευκωσία την πορεία διοργάνωσε ο Παν.Συ.Φι ΑΠΟΕΛ.

 

 

 

Για τη Μακεδονία οι ομογενείς στο Λονδίνο

Δεκάδες ομογενείς συγκεντρώθηκαν μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στο συλλαλητήριο της Αθήνας και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η Μακεδονία είναι ελληνική».

Οι συγκεντρωθέντες τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ αποχώρησαν από το σημείο χωρίς να προκληθεί αναστάτωση.

Οι ομογενείς της Φρανκφούρτης

Διαδήλωση έκαναν και στη Φρανκφούρτη το απόγευμα του Σαββάτου Έλληνες ομογενείς. Περίπου 600 διαδηλωτές συνοδευόμενοι από αστυνομικούς πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της οικονομικής πρωτεύουσας της Γερμανίας και κατέληξαν στην πλατεία της Όπερας. Ανέμιζαν ελληνικές σημαίες, φώναζαν συνθήματα όπως «Η Μακεδονία είναι ελληνική» και ζητούσαν να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, όπως μετέδωσε η Frankfurter Rundschau.

Συγκέντρωση και στον Καναδά

Συγκεντρώσεις κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια πραγματοποίησαν και οι ΕΈλληνες του Καναδά.

Στο Τορόντο, ομογενείς με σημαίες και πλακάτ στα χέρια διαδήλωσαν στους δρόμους