Τουλάχιστον επτά νεκροί και 67 αγνοούμενοι από τα 6,4 Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Μέλη των σωστικών συνεργείων ψάχνουν ασταμάτητα τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν για τη διάσωση των 67 ανθρώπων που παραμένουν αγνοούμενοι μετά τον ισχυρό σεισμό, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων κοντά στη δημοφιλή τουριστική πόλη Χουάλιεν, στην Ταϊβάν.

Η σεισμική δόνηση των 6,4 Ρίχτερ, το επίκεντρο της οποίας εντοπίστηκε κοντά στην παραθαλάσσια πόλη Χουάλιεν και σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα την Τρίτη τοπική ώρα, προκάλεσε τον τραυματισμό 260 ανθρώπων και την κατάρρευση τεσσάρων κτηρίων, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους.

Ο δήμαρχος της Χουάλιεν Φου Κουν-σι δήλωσε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων προσεγγίζει στην παρούσα φάση τους 60, χωρίς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. Αρχικά, υπήρχαν φόβοι ότι ο αριθμός των αγνοουμένων αγγίζει τους 150 ανθρώπους.

Πολλοί από τους αγνοούμενους θεωρείτο ότι είχαν παγιδευτεί στο εσωτερικό κτιρίων, που είχαν πάρει επικίνδυνη κλίση μετά τον σεισμό.

Πριν από λίγη ώρα, σημειώθηκε άλλος ένας σεισμός στην ίδια περιοχή μεγέθους 5,7 βαθμών, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση.