Ρωσία: Βρέθηκε το "μαύρο" κουτί -Συγκλονιστικές μαρτυρίες πολιτών που είδαν το αεροσκάφος να φλέγεται (φωτος+βίντεο)

Το “μαύρο κουτί” του μοιραίου Antonov An-148, καθώς και δύο πτώματα, βρέθηκαν στο σημείο της συντριβής. Νωρίτερα υπήρξαν σενάρια ότι το αεροσκάφος συγκρούστηκε στον αέρα με ελικόπτερο. Το πρακτορείο Interfax ξεκαθάρισε ωστόσο πως στο σημείο της τραγωδίας δεν έχουν βρεθεί συντρίμμια ελικοπτέρου.

Μαρτυρίες πολιτών

Το μοιραίο αεροπλάνο λέγεται ότι διαλύθηκε στον αέρα, διασκορπίζοντας στο έδαφος συντρίμμια και πτώματα, σε μία χιονισμένη πλαγιά, κοντά στο χωριό Argunovo. Μάρτυρες κάνουν λόγο για ένα σύννεφο σαν μανιτάρι σαν πυρηνικής έκρηξης.

«Ακούστηκε έκρηξη, έτριξαν τα τζάμια, είδαμε σύννεφο σαν πυρηνικής έκρηξης», ανέφερε ένας μάρτυρας.

«Ήταν μία φλεγόμενη μπάλα που έπεφτε», δήλωσε ένας δεύτερος.

Συγγενείς στο αεροδρόμιο του Όρσκ περιμένουν ενημέρωση

В аэропорту Орска родственники все в слезах, к руководству журналистов не пускают

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Интернет-портал Урал56.Ру (@ural56ru) στις

В аэропорту с родственниками работают врачи и психологи

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Интернет-портал Урал56.Ру (@ural56ru) στις

Το ιστορικό

Ρωσικό αεροπλάνο με 71 επιβαίνοντες συνετρίβη σε περιοχή της Μόσχας λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο. Το αεροσκάφος ήταν επτά ετών και απογειώθηκε στις 13:22 (ώρα Ελλάδος)! Λίγα λεπτά αργότερα, χάθηκε από τα ραντάρ και φέρεται να έκανε βουτιά από τα 6.200 πόδια στα 3.200

Όλοι οι επιβαίνοντες, 65 επιβάτες και 6 άτομα πλήρωμα, είναι νεκροί.

«Επιβεβαιώνουμε τις πληροφορίες που ελήφθησαν από αυτόπτες μάρτυρες σχετικά με τη συντριβή στην περιοχή Ramenskiy, της περιφέρειας της Μόσχας», δηλώνει στο Sputnik ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης.

«Οι αναφορές σημειώνουν πως το αεροσκάφος κατέπεσε έξω από το χωριό Argunovo», δηλώνει πηγή από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης στο Interfax και προσθέτει: «Δεν υπάρχει ελπίδα για το πλήρωμα και τους επιβάτες».

Σύμφωνα με το Sputnik ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για εγκληματική ενέργεια.

Μάρτυρες δήλωσαν σε τοπικά δίκτυα, όπως σημειώνει το Sky News, πως είδαν το φλεγόμενο αεροσκάφος να πέφτει από τον ουρανό.