Αυτός είναι ο 19χρονος που αιματοκύλησε ένα ολόκληρο σχολείο στη Φλόριντα (φωτο)

Ένας πρώην σπουδαστής του λυκείου Marjory Stoneman Douglas, στην πόλη Πάρκλαντ, στην Πολιτεία της Φλόριντας, άνοιξε πυρ την Τετάρτη μέσα στο σχολείο με αποτέλεσμα τουλάχιστον 17 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι άλλοι να τραυματιστούν, δήλωσε ο σερίφης Σκοτ Ίσραελ.

Ο δράστης, Νίκολας Κρουζ, ηλικίας περίπου 18 ετών, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοινότητα αυτή, κοντά στο Κοράλ Σπρινγκς, δήλωσε ο Ίσραελ, σερίφης στην κομητεία Μπρόουαρντ. Πρόκειται για πρώην μαθητή του Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας που είχε αποβληθεί από το σχολείο για λόγους πειθαρχίας. Μάλιστα στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.



Ο λογαριασμός στο Instagram

Ο λογαριασμός του το Instagram είναι γεμάτος με φωτογραφίες που μόνο ανησυχία θα μπορούσαν να προκαλέσουν. Μια φωτογραφία με πιστόλι, μια άλλη με μαχαίρια και το πρόσωπό του καλυμμένο.

Είχε επίσης, ανεβάσει, φωτογραφία με μια καραμπίνα. «Για κυνήγι» έγραψε. Ήταν Ιανουάριος του 2016 όταν ζητούσε πληροφορίες για το συγκεκριμένο όπλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος είχε, στο παρελθόν, νοσηλευτή σε ψυχιατρική κλινική.

Όσοι τον γνωρίζουν μιλούν για έναν άνθρωπο με λατρεία για τα όπλα, που του άρεσε να σκοτώνει μικρά ζώα και είναι ρατσιστής.

«Του άρεσε να σκοτώνει μικρά ζώα, βατράχια, και αλλά. Ήταν ρατσιστής, ήταν τελείως τρελός» δήλωσε στο 10ABC News ένας μαθητής που γνώριζε τον 19χρονο.

Ο 18χρονος Τσαντ Γουίλιαμς, τελειόφοιτος στο σχολείο όπου έγινε η επίθεση, θυμάται τον Κρουζ από προηγούμενα χρόνια. Λέει όπως ο 19χρονος έθετε σε λειτουργία το συναγερμό μέρα παρά μέρα μέχρι που τελικά τον απέβαλαν.

Πρόσφατα, ο Γουίλιαμς είδε τον Κρουζ με πολλά περιοδικά σχετικά με όπλα να φτάνει στο σχολείο. Πίστεψε ότι είχε πάει να πάρει κάποιο αδερφάκι του. «Ήταν παρίας. Δεν είχε φίλους», είπε ο Γουίλιαμς στο Reuters.

Ένας άλλος μαθητής με το όνομα Όλι ανέβασε στο twitter post στο οποίο αναφέρει πως γνώριζε τον Κρουζ. Πως ο μακελάρης της Φλόριντα είχε πολλά προβλήματα ψυχικής υγείας αλλά οι μεγάλοι τον αγνόησαν.

«Είχε κυριολεκτικά μια σελίδα στο Instagram όπου ανέβαζε φωτογραφίες από ζώα που είχε κατακρεουργήσει και μια φορά επιτέθηκε σωματικά σε έναν φίλο μου» τόνισε.

Ο Όλι, μαθητής στο σχολείο όπου έγινε η επίθεση, περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο πως έγινε η επίθεση. Ο δεύτερος συναγερμός (σ.σ. είχε προηγηθεί άσκηση νωρίτερα), πως οι μαθητές βγήκαν από τις τάξεις, πως τους είπαν να φύγουν, οι πρώτες στιγμές, η αγωνία για τους φίλους που έμειναν πίσω.

«Κανείς δεν μας έλεγε τι συμβαίνει» γράφει. Και περιγράφει πως τον έπιασε κρίση πανικού. Πως δεν μπορούσε να ανασάνει, να σταματήσει να κλαίει. Ο καλύτερός του φίλος είχε κρυφτεί σε ντουλάπα του σχολείου. Ένας άλλος ήταν στο ίδιο κτίριο με τον δράστη.

«Είναι 6:32 τώρα και 17 είναι επιβεβαιωμένα νεκροί και υπάρχουν ακόμη φίλοι μου από τους οποίους δεν έχω νέα. Δεν ξέρω τι να κάνω» καταλήγει το συγκλονιστικό post του.

Πρόκειται για τη 18η επίθεση ενόπλου μέσα σε σχολείο από την αρχή της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Ο νεαρός διέπραξε το μακελειό λίγη ώρα πριν τελειώσει το τελευταίο μάθημα, στις 14:30 (τοπική ώρα).

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με τραύματα «διάφορων βαθμών σοβαρότητας», σύμφωνα με τον σερίφη Ίσραελ. Αρκετοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ελικόπτερο.


Αλλεπάλληλοι πυροβολισμοί, που αφήνουν να εννοηθεί ότι ο νεαρός χρησιμοποίησε ημιαυτόματο όπλο, ακούγονται σε ένα ερασιτεχνικό βίντεο που προφανώς μαγνητοσκοπήθηκε μέσα σε μια τάξη του λυκείου και μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Οι μαθητές εικονίζονται τρομοκρατημένοι κάτω από τα θρανία τους, απόλυτα σιωπηλοί, καθώς ακούν τους πυροβολισμούς.
«Δεν είχαμε λάβει καμιά προειδοποίηση, (δεν είχαμε) καμία ένδειξη», ανέφερε ο λυκειάρχης Ράνσι. «Εξ όσων γνωρίζουμε δεν είχε διατυπωθεί καμιά απειλή».

Βίντεο που κατέγραψαν οι ίδιοι οι μαθητές που βρέθηκαν στις τάξεις τους και έζησαν τον τρόμο, αποδεικνύουν τις δραματικές στιγμές στο σχολείο της Φλόριντα.


Το λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας είχε 3.000 μαθητές το 2014.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «ενημερώθηκε» για την επίθεση· «παρακολουθούμε την κατάσταση», ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Κανένα παιδί, κανένας δάσκαλος και κανένας άλλος δεν θα έπρεπε να νιώθει πως δεν είναι ασφαλής μέσα σε οποιοδήποτε αμερικανικό σχολείο», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter.