Δημοσιογράφος ρώτησε τον Τραμπ τι θα κάνει με την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ και εκείνος αποχώρησε αμίλητος (βίντεο)

Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην οπλοκατοχή και τη χρήση όπλων στα σχολεία που είναι φαινόμενο πλέον στην Αμερική, ολοκλήρωσε το διάγγελμά του ο αμερικανός Πρόεδρος, μετά την χθεσινή επίθεση σε σχολείο της Φλόριντα, που άφησε πίσω της 17 νεκρούς.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, στο διάγγελμά του για το μακελειό στη Φλόριντα, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του ABC: Κύριε πρόεδρε, γιατί εξακολουθεί να συμβαίνει αυτό στην Αμερική; Θα κάνετε κάτι για τα όπλα;».

Ο Τραμπ χωρίς να δώσει καμία απάντηση αποχώρησε από το βήμα.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Στο διάγγελμά του, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα πάει στο Πάρκλαντ της Φλόριντα και θα συναντηθεί με επιζώντες και τοπικούς αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος εξήγησε ότι απευθύνεται σε ένα «έθνος που υποφέρει», δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη φράση «πυροβόλο όπλο» κατά τη διάρκεια του σύντομου διαγγέλματός του, ωστόσο υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το «δύσκολο πρόβλημα των ψυχικών ασθενειών». Ο ένοπλος χρησιμοποίησε ένα ημιαυτόματο τουφέκι κατά την επίθεση στο σχολείο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας.

Στη συνέχεια ο Ρεπουμπλικανός απηύθυνε έκκληση για συμφιλίωση και ειρήνη στη χώρα.

«Θα πρέπει να εργαστούμε επίσης προκειμένου να δημιουργήσουμε μια κουλτούρα στη χώρα μας η οποία θα ενστερνίζεται την αξιοπρέπεια της ζωής η οποία με τη σειρά της θα οικοδομεί βαθιές και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις» τόνισε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Κανένα παιδί ή δάσκαλος δεν θα πρέπει να κινδυνεύει σε αμερικανικά σχολεία, είπε ο Πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας το μακελειό «μια σκηνή φρικτής βίας, μίσους και κακίας».

Με πληροφορίες από  ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters